Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

NBA Off-Season: The Grades




Η off-season στον μαγικό κόσμο τελειώνει και πλέον αρχίζουμε να μετράμε αντίστροφα για την έναρξη της σεζόν 2018-2019. Το Fifty Shades of Basketball σε συνεργασία με το νεοσύστατο μπασκετικό μπλογκ, Pace & Space Basketball σας παρουσιάζουν τις κινήσεις και των 30 ομάδων του NBA, αξιολογώντας την κάθε μία ομάδα με αυστηρά και προπαντώς αντικειμενικά κριτήρια. 


Καλώς ήρθατε στην πρώτη ανάρτηση για την νέα σεζόν στον μαγικό κόσμο του NBA. Σήμερα, εξετάζουμε την μεταγραφική κινητικότητα των 30 ομάδων από τον μαγικό κόσμο και προσπαθήσαμε να τις αξιολογήσουμε όσο πιο αυστηρά και αντικειμενικά γίνεται. Να τονιστεί σε αυτό το σημείο πως οι βαθμοί που έχουμε δώσει είναι με βάση τις προσδοκίες που υπάρχουν από την εκάστοτε ομάδα, το σημείο στο οποίο βρίσκεται και κατά πόσο βελτίωσαν ή χειροτέρεψαν την θέση τους. Δεν σημαίνει δηλαδή, πως η Χ ομάδα, έκανε καλύτερες κινήσεις από την Ψ ομάδα αλλά με βάση το που βρίσκονται, η Χ βελτίωσε την θέση της ενώ η Ψ όχι. Ελπίζω να έγινα κατανοητός. 

Στα του άρθρου τώρα, να ευχαριστήσω το νεοσύστατο "Pace & Space Basketball" για την συνεργασία και να υπογραμμιστεί πως οι αξιολογήσεις των ομάδων που έχουν τον ζυγό αριθμό από την Δυτική Περιφέρεια (2, 4, 6, 8 κ.ο.κ) και οι αντίστοιχες με μονό αριθμό από την Ανατολική (1, 3, 5, 7 κ.ο.κ) έχουν συγγραφτεί από το νέο αυτό μπλογκ. Θα παρατηρήσετε άλλωστε και την εναλλαγή της γραμματοσειράς. 

Ελπίζω να απολαύσετε το άρθρο και ... Καλή ανάγνωση !

ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

1. Houston Rockets



Ήρθαν: Καρμέλο Άνθονι (Ατλάντα), Μάικλ Κάρτερ - Ουίλιαμς (Σάρλοτ), Τζέιμς Έννις (Ντιτρόιτ), Γκάρι Κλάρκ (Σινσινάτι/undrafted)

Ντράφτ: Βινς Έντουαρντς (Περντού), ΝτεΆνθονι Μέλτον (Νότια Καλιφόρνια)

Έμειναν:  Κρις Πολ, Τζέραλντ Γκριν

Έφυγαν: Τρέβορ Αρίζα (Φοίνιξ), Λουκ Μπαχ α Μούτεϊ (Λ.Α Κλίππερς)


ΣΧΟΛΙΟ

Οι Ρόκετς πέρσι έφτασαν ένα παιχνίδι πριν τους Τελικούς μετά από 23 ολόκληρα χρόνια αλλά ο τραυματισμός του Κρις Πολ τους έβγαλε από τα νερά τους, αναγκάζοντας τους σε ένα ανελέητο ISO-ball το οποίο εξανέμισε τις όποιες τους ελπίδες. Η ομάδα του Χιούστον ήλπιζε να διατηρήσει τον κορμό της που την οδήγησε στην καλύτερη regular season της Ιστορίας της αλλά δεν τα κατάφερε. Βέβαια, με τον Κρις Πολ να μην δέχεται κάποιο paycut, η off-season τους ήταν προδιεγεγραμένη και δεν φέρουν περαιτέρω ευθύνη γι' αυτό. Ο Καρμέλο θα είναι ώθηση από τον πάγκο αλλά δύσκολα θα φτάσουν το περσινό επίπεδο. Μέτρια off-season, δεν φταίνε πολύ σε αυτήν βέβαια αλλά οι Ρουκέτες μοιάζουν να κάνανε ένα μικρό βήμα προς τα πίσω το φετινό καλοκαίρι.

Βαθμολογία: 6/10


2. Golden State Warriors 




Ήρθαν: ΝτεΜάρκους Κάζινς (Νέα Ορλέανη), Γιόνας Γιερέμπκο (Γιούτα), Ντέμιον Λι (Ατλάντα),

Έμειναν: Κέβιν Ντουράντ, Κέβον Λούνι

Ντράφτ: Τζέικομπ Έβανς (Σινσινάτι)

Έφυγαν: Τζαβέιλ Μαγκί (Λ.Α Λέικερς), Ζάζα Πατσούλια (Ντιτρόιτ), Κρις Μπουσέ (Τορόντο)



ΣΧΟΛΙΟ

Δεν είναι ψέμα. Οι Γουόριορς απέκτησαν τον ΝτεΜάρκους Κάζινς, και μάλιστα με τη mid-level exception των 5.3 εκατομμυρίων. Σαν πως χρειαζόμασταν άλλο λόγο για να πιστεύουμε ότι η ομάδα του Στιβ Κερ θα κάνει το three-peat. Για να είμαστε ακριβείς βέβαια, ο 28χρονος σέντερ, αναρρώνει από σοβαρό τραυματισμό, και ουδείς γνωρίζει πότε και αν θα είναι 100% έτοιμος να παίξει την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Αλλά και μόνο το γεγονός ότι οι πρωταθλητές ΝΒΑ μπορεί να έχουν και πέμπτο All-Star στο αρχικό τους σχήμα, μπαίνοντας στα Πλέιοφ, είναι αδιανόητο. Μπορεί πολλοί να είναι ''χαλασμένοι'' από τις πρακτικές που χρησιμοποίησαν οι Γουόριορς για να γίνουν η πιο OP ομάδα των τελευταίων ετών, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι αποτελούν ένα franchise που κάνει εξαιρετικές επιλογές στο ντραφτ, και ξέρει να τις πλαισιώνει με καλά fits από τη free agency. Αυτό ακριβώς έγινε και φέτος. Η υπογραφή του Γιόνας Γερέμπκο, προσθέτει versatility από τον πάγκο, ενώ ο Τζέικομπ Έβανς είναι άλλη μια φαινομενικά καλή επιλογή από το ντραφτ, που θα μπορεί να παίξει άμυνα από την πρώτη του μέρα στη λίγκα. Not bad Mr. Bob Myers. Not bad... 

Βαθμολογία: 9/10


3. Portland Trail Βlazers



Ήρθαν: Νικ Στάουσκας (Μπρούκλιν), Σεθ Κάρι (Ντάλλας)

Ντράφτ: Ανφέρνι Σίμμονς (Ακαδημία IMG), Γκάρι Τρέντ (Ντιουκ)

Έμειναν: Γιουσούφ Νούρκιτς

Έφυγαν: Σαμπάζ Νέιπιερ (Μπρούκλιν), Εντ Ντέιβις (Μπρούκλιν),  Γιώργος Παπαγιάννης (Παναθηναϊκός)


ΣΧΟΛΙΟ

Οι Τρειλ Μπλείζερς κάνανε φανταστική regular season πέρσι αλλά <<κονιορτοποιήθηκαν>> από τους Πελεκάνους στον 1ο γύρο και αποχώρησαν κακήν κακώς από την post-season πριν καλά καλά το καταλάβουν. Στο Ντράφτ, ο Τρέντ έχει φοβερή αξία στο #37 ενώ ο Σίμμονς δεν ξέρουμε ακόμα τι ευκαιρίες θα πάρει από έναν προπονητή που δεν συνηθίζει να δίνει πολύ χρόνο σε ανέτοιμους παίκτες. Ο υγιής Σεθ Κάρι θα μπορέσει να καλύψει την παραγωγικότητα του εξαιρετικού Νέιπιερ αλλά ο Στάουσκας δεν ξέρω τι θα τους δώσει. Τουλάχιστον, κράτησαν τον υπερπολύτιμο Γιουσούφ Νούρκιτς. Μέτρια off-season, μέτριες επιλογές τόσο στην αγορά ελευθέρων όσο και στο Draft, στο Πόρτλαντ μάλλον πήγαν προς τα πίσω παρά προς τα μπρος.


Βαθμολογία: 6/10

4. Oklahoma City Thunder


Ήρθαν: Νέρλενς Νοέλ (Ντάλλας), Ντένις Σρέντερ (ανταλλαγή - Ατλάντα), Τιμοτέ Λουβαβού - Καμπαρό (ανταλλαγή - Φιλαδέλφεια), Ρόντνι Πέρβις (ανταλλαγή - Ορλάντο), Ντεόντε Μπέρτον (Γουόνου Πρόμι/Κορέα) 

Έμειναν: Πολ Τζόρτζ, Τζέραμι Γκράντ, Ρέιμοντ Φέλτον 

Ντράφτ: Αμίντου Ντιάλλο (Κεντάκι) 

Έφυγαν: Νικ Κόλισσον (αποσύρθηκε), Ντακάρι Τζόνσον (Ορλάντο - ανταλλαγή), Καρμέλο Άνθονι (ανταλλαγή - Aτλάντα) 


ΣΧΟΛΙΟ

Μπορεί μια ομάδα που διατηρεί σχεδόν τον ίδιο κορμό με την προηγούμενη σεζόν, να έχει κάνει μια εξαιρετική όφσιζον; Μπορεί, αν μιλάμε για τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Η ανανέωση του Πολ Τζορτζ είναι μια τεράστια νίκη του Σαμ Πρεστι και ολόκληρου του franchise γενικότερα, που κατάφερε να πείσει τον All-Star φόργουορντ να παραμείνει στην ομάδα, τη στιγμή που 1 χρόνο πριν ο παίκτης είχε ξεκαθαρίσει ότι θα μετακόμιζε στο LA, μέσω της φετινής free agency. Εκτός αυτού, οι Θάντερ κατάφεραν να ξεφορτωθούν το συμβόλαιο του Καρμέλο Άντονι, γλιτώνοντας υπέρογκα ποσά σε φορολογίες. Ο Ντένις Σρέντερ που ήρθε ως αντάλλαγμα, δίνει μια εξαιρετική λύση από τον σχετικά φτωχό περσινό πάγκο του Μπίλι Ντόνοβαν, ενώ οι ανανεώσεις των Τζέραμι Γκραντ και Ρέιμοντ Φέλτον σε καλά συμβόλαια, προσθέτουν βάθος. Καλή κίνηση και η υπογραφή του Νέρλενς Νοέλ, σε ένα low risk/high reward συμβόλαιο. Οι Θάντερ φαίνεται να έχουν βελτιώσει το βάθος τους, ενώ μετά τη φυγή του Μέλο, μπορούν πλέον να αφοσιωθούν στην εύρεση αγωνιστικής φιλοσοφίας.

Βαθμολογία: 8/10

5. Utah Jazz



Ήρθαν: Τζάιρους Λάιλς (Πανεπιστήμιο Μέριλαντ της κοινότητας της Βαλτιμόρης/Undrafted)

Ντράφτ: Γκρέισον Άλλεν (Ντιουκ)

Έμειναν: Ντέρικ Φέιβορς, Ραουλζίνιο Νέτο, Τζόρτζες Νιάνγκ, Ντάντε Έξουμ

Έφυγαν: Γιόνας Γιερέμπκο (αποδεσμέυτηκε)


ΣΧΟΛΙΟ

Η Τζαζ δεν χρειάστηκε να βελτιώσει πολλά πράγματα από την περσινή σεζόν και έκανε ένα μικρό βήμα προς τα εμπρός φέτος. Ο Γκρέισον Άλλεν, παρά τα ερωτηματικά που συνοδεύουν τον χαρακτήρα του και κατά πόσο θα ταιριάξει με τον χαρακτήρα της ομάδας, είναι μια ασφαλής επιλογής στο #22 και θα μπορεί να παράξει μέα από την επίθεση του Σνάιντερ. Η μόνη ένσταση που μπορεί να έχει κάποιος είναι ότι ενδέχεται να υπερπλήρωσε τους Έξουμ και Φέιβορς. Συμπαθητική off-season για τους Μορμόνους. Τίποτα φανταχτερό να ταράξει τα νερά αλλά και τίποτα πολύ κακό για να τους κρίνεις. 


Βαθμολογία: 6.5/10

6. Νew Orleans Pelicans 



Ήρθαν: Τζούλιους Ράντλ (Λ.Α Λέικερς), Έλφριντ Πέιτον (Φοίνιξ), Τρέβον Μπλούετ (Ζάβιερ/undrafted)

Έμειναν: Ιάν Κλάρκ 

Ντράφτ: Τόνι Καρρ (Πεν Στέιτ)

Έφυγαν: Ράζον Ρόντο (ΛΑ Λέικερς), ΝτεΜάρκους Κάζινς (Γκόλεντεν Στέιτ), Τόνι Καρρ (Τορίνο)


ΣΧΟΛΙΟ

Μια όφσιζον στην οποία χάνεις έναν All-Star χωρίς αντάλλαγμα, δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί θετική, όσο δύσκολη κι αν ήταν η κατάσταση μετά τον τραυματισμό του ΝτεΜάρκους Κάζινς. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ραζόν Ρόντο υπέγραψε στους Λέικερς, αφήνοντας τους ''Πελεκάνους'', χωρίς δύο βασικά μέλη της περσινής τους πεντάδας. Η αντεπίθεση της Νέας Ορλεάνης, ήταν άμεση και πολύ τίμια, υπογράφοντας τον ραγδαία βελτιωμένο Τζούλιους Ραντλ σε ένα καταπληκτικό συμβόλαιο. Αλλά τόσο αυτός, όσο και η επόμενη κίνηση του Ντελ Ντεμπς, ο Έλφριντ Πέιτον, δε διαθέτουν καλό περιφερειακό σουτ, κάτι που χαλάει τις αποστάσεις στην επίθεση. Φαίνεται σαν οι Πέλικανς να έκαναν μισό βήμα πίσω σε αυτή την όφσιζον, μετά από μια αρκετά καλή περσινή χρονιά. 


Βαθμολογία: 6.5/10

7. San Antonio Spurs



Ήρθαν: Μάρκο Μπελινέλι (Φιλαδέλφεια), Ντάντε Κάνιγχαμ (Μπρούκλιν), Ντεμάρ Ντερόζαν (ανταλλαγή - Ράπτορς), Γιάκομπ Πελτλ (ανταλλαγή - Ράπτορς)

Ντράφτ: Λόνι Ουόκερ (Μαϊάμι), Τσιμέζι Μέτου (Νότια Καλιφόρνια)

Έμειναν: Ντάβις Μπέρτανς, Ρούντι Γκέι, Μπριν Φόρμπς

Έφυγαν: Τόνι Πάρκερ (Σάρλοτ), Κάιλ Άντερσον (Μέμφις), Καούαι Λέοναρντ (ανταλλαγή - Ράπτορς), Ντάνι Γκριν (ανταλλαγή - Ράπτορς), Ζόφρι Λοβέρνι (Φενέρμπαχτσε)


ΣΧΟΛΙΟ

Οι Σπέρς πέρασαν την πιο παράξενη σεζόν της πρόσφατης ιστορίας τους. Το δράμα όμως με τον Καουάι Λέοναρντ είχε με τα πολλά ευτυχές κατάληξη καθώς η ομάδα κατάφερε να τον ξεφορτωθεί για έναν εν δυνάμει all-star παίκτη (Ντεμάρ Ντερόζαν) και έναν ανερχόμενο ψηλό όπως ο Αυστριακός Γιάκομπ Πελτλ. Αν βέβαια ο Καουάι αποφασίσει να πακετάρει την βαλίτσα του όπως την άνοιξε στο Τορόντο, τότε μιλάμε για πλήρη "κλεψιά" του δαιμόνιου Μπιούφορντ. Στο Ντράφτ, ο Λόνι Ουόκερ μοιάζει με κλοπή στο #18 ενώ ο Τσιμέζι Μέτου δίνει στην ομάδα του Πόποβιτς την απαιτούμενη αθλητικότητα στην frontline. Τα Σπιρούνια πήραν το καλύτερο που μπορούσαν από την υπόθεση του Λεόναρντ και ελπίζουν να βρεθούν σε καλύτερη θέση από πέρσι. Γιατί, η αλήθεια είναι πως πλέι-οφ δίχως την ομάδα του Σαν Αντόνιο, είναι σαν φαγητό δίχως αλάτι.

Βαθμολογία: TBD

8. Minnesota Timberwolves


Ήρθαν: Άνθονι Τόλιβερ (Ντιτρόιτ), Τζάρεντ Τερέλ (Ρόουντ Άιλαντ/undrafted)

Έμειναν: Ντέρικ Ρόουζ Ντράφτ: Τζος Οκόγκι (Τζόρτζια Τεκ), Κέιτα Μπέιτς - Ντιοπ (Οχάιο Στέιτ)

Έφυγαν: Νεμάνια Μπιέλιτσα (Σακραμέντο), Κόουλ Άλντριτς (αποδεσμέυτηκε)


ΣΧΟΛΙΟ


Οι Τίμπεργουλβς δε τα έχουν πάει διόλου άσχημα σε αυτή την καλοκαιρινή περίοδο. Η ανανέωση του Ντέρικ Ρόουζ, έχει θετικό πρόσημο μετά το εξαιρετικό κλείσιμο της σεζόν από τον νεότερο MVP, ενώ και ο Άντονι Τόλιβερ, είναι μια εξαιρετική λύση stretch 4 για τον πάγκο. Οι δύο επιλογές τους στο ντραφτ, Τζος Οκόγκι και Κειτά Μπέιτς-Ντιοπ, είχαν πολύ καλή παρουσία στο Σάμερ Λιγκ, με τον δεύτερο ειδικά να φαίνεται σαν μεγάλη ''κλεψιά'' για το σημείο που επιλέχτηκε (#40). Ο Τομ Θίμποντο, έχει βαθύνει το wing rotation του, και σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες κινήσεις του, δείχνει να έχει βελτιώσει τον πάγκο του γενικότερα. Ο Τζίμι Μπάτλερ όμως, απέρριψε πρόταση ανανέωσης, και αναμένεται να κάνει τη ζωή τους δύσκολη, μέχρι την επόμενη free agency.


Βαθμολογία: 7/10

9. Denver Nuggets




Ήρθαν: Αηζέα Ουάιτχεντ (ανταλλαγή - Μπρουκλιν), Αηζέα Τόμας (Λ.Α Λέικερς)

Ντράφτ: Τζάρεντ Βάντερμπιλτ (Κεντάκι), Tομας Ουέλς (UCLA), Μαικλ Πόρτερ Jr. (Πανεπιστήμιο του Μιζούρι)

Έμειναν: Ουίλ Μπάρτον, Νίκολα Γιόκιτς, Τόρεϊ Κρέγκ, Μόντε Μόρρις

Έφυγαν: Γουίλσον Τσάντλερ (ανταλλαγή - Φιλαδέλφεια), Κένεθ Φαρίντ (ανταλλαγή - Μπρούκλιν), Ντάρελ Άρθουρ (ανταλλαγή - Μπρούκλιν), Αηζέα Ουάιτχεντ (αποδεσμεύτηκε)




ΣΧΟΛΙΟ

Οι Σβώλοι μπορεί να έχασαν την post-season για άλλη μια φορά με head coach τον Μάικ Μαλόουν αλλά πιστεύω -αν μείνουν υγιείς- φέτος είναι η χρονιά τους. Ο Πόρτερ Jr. στο #14 δεν είναι καν ρίσκο και άμα είναι 100% έτοιμος, η ομάδα του Ντένβερ θα είναι σούπερ συναρπαστική. Ο Αηζέα Τόμας θα τους δώσει τεράστια βοήθεια στην θέση του "1" μαζί με τον Μόρρις που προέρχεται από ένα απίστευτο Summer League. Μπορεί βέβαια να έχασαν το πικ τους προκειμένου να ξεφορτωθούν τον Κένεθ Φαρίντ αλλά οι Νάγκετς αναμένεται να είναι το dark horse μου για το πλεονέκτημα έδρας καθώς μοιάζουν αρκετά καλύτεροι σε σχέση με πέρσι.

Βαθμολογία: 7.5/10

10. Los Angeles Clippers 



Ήρθαν: Λουκ Μπαχ α Μούτε (Χιούστον), Μάικ Σκοτ (Ουάσινγκτον), Μάρτσιν Γκορτάτ (ανταλλαγή- Ουάσγινγκτον), Άνχελ Ντελγκάδο (Σίτον Χολ/undrafted)

Έμειναν: Είβερι Μπράντλεϊ, Μόντρεζλ Χάρελ

Ντράφτ: Σάι Γκίλγκιους - Αλεξάντερ (Κεντάκι), Τζερόμ Ρόμπινσον (Κολέγιο της Βοστώνης)

Έφυγαν: ΝτεΆντρε Τζόρνταν (Ντάλλας) , Όστιν Ρίβερς (ανταλλαγή - Ουάσινγκτον)


ΣΧΟΛΙΟ

Οι μέρες της ''Lob City'' αποτελούν και επίσημα παρελθόν από το LA μετά τη φυγή του ΝτεΆντρε Τζόρνταν. Παρόλα αυτά, οι Κλίπερς επιλέγουν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, προσπαθώντας παράλληλα να χτίσουν την ομάδα του μέλλοντος, κάτι που κρύβει κινδύνους. Ο Ντοκ Ρίβερς δεν έχει ούτε έναν σταρ πλέον στη σύνθεσή του, σε ένα ρόστερ γεμάτο average και above-average παίκτες, οι οποίοι δεν είναι αρκετά καλοί για κάτι παραπάνω από first round exit στα Playoff, αλλά ούτε και αρκετά κακοί για ένα καλό πικ στο επόμενο ντραφτ. Αυτή είναι η κατάσταση που κάθε franchise προσπαθεί να αποφύγει. Παρόλα αυτά. το payroll των Κλίπερς δε διαθέτει κακά ή πολυετή συμβόλαια, κάτι που βοηθάει τη μελλοντική ευελιξία της ομάδας. Ταυτόχρονα, αρκετές κινήσεις τους στη φετινή όφισιζον, βγάζουν αρκετό νόημα. Η υπογραφή του σκληροτράχηλου Avery Bradley σε ένα εξαιρετικό συμβόλαιο, είναι μια αρκετά καλή κίνηση, ενώ οι βετεράνοι Mike Scott και Mbah A Moute θα δώσουν μακρινό σουτ και άμυνα αντίστοιχα, από τις θέσεις των forward. Ο Ρίβερς, που είδε τον γιο του να πακετάρεται στη Ουάσινγκτον για τον Μαρτσίν Γκορτάτ, θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος και με την υπογραφή του Μόντρεζλ Χαρέλ, ο οποίος τους δίνει τόνους ενέργειας από τον πάγκο. Ωστόσο, οι επιλογές τους από το ντραφτ είναι αυτές που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτή την όφσιζον. Ο Σέι Γκίλγκεους-Αλεξάντερ ήταν ίσως ο καλύτερος ρούκι για τον οποίο κανείς δε μίλησε στο Σάμερ Λιγκ. Ο πόιντ από το Κεντάκι, είναι ο ορισμός της ωριμότητας, και δείχνει να ξέρει πώς να οργανώσει μια επίθεση και να φέρει το παιχνίδι στο δικό του ρυθμό. Ο Τζερόμ Ρόμπινσον δε, δείχνει πολύ καλά δείγματα σκόρερ, και φαίνεται ότι μπορεί να πλαισιώσει ιδανικά τον Γκίλγκεους-Αλεξάντερ στην περιφέρεια των Κλίπερς. Διόλου άσχημη δουλειά.... 


Βαθμολογία: 7/10


11. Los Angeles Lakers



Ήρθαν: Λεμπρόν Τζέιμς (Κλίβελαντ), Ράζον Ρόντο (Νέα Ορλεάνη), Τζαβέιλ Μαγκί (Γκόλντεν Στέιτ), Τζόελ Μπέρι (Βόρεια Καρολίνα/undrafted), Τζέφρι Κάρολ (Οκλαχόμα Στέιτ/undrafted), Τζόναθαν Ουίλλιαμς (Γκονζάγκα/undrafted), Μάικλ Μπίσλι (Νέα Υόρκη), Λανς Στίβενσον (Ιντιάνα)

Ντράφτ: Μόριτζ Βάγκνερ (Μίσιγκαν), Ισάακ Μπονγκά (Φράπορτ), Σβιάτοσλαβ Μικχάλιουκ (Κάνσας)

Έμειναν: Κεντάβιους Κάλντουελ - Πόουπ, 

Έφυγαν: Τζούλιους Ράντλ (Νέα Ορλεάνη), Αηζέα Τομάς (Ντένβερ), Τόμας Μπραΐαντ (Ουάσινγκτον), Μπρουκ Λόπεζ (Μιλγουόκι), Τσάνινγκ Φράι (Κλίβελαντ), Τάιλερ Έννις (Φενέρμπαχτσε)


ΣΧΟΛΙΟ

Οι Λέικερς είναι από τους μεγαλύτερους κερδισμένους στην φετινή off-season. Πήραν τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, δηλαδή τι άλλο; Οι Βάγκνερ, Μικχάλιουκ είναι σουπερ φιτ δίπλα στον ΛεΜπρόν, οι Ρόντο και Στίβενσον μπορεί να είναι τρελοί ώρες - ώρες αλλά είναι εξαιρετικοί αμυντικοί στα πιθανά match-up με τους Πολεμιστές. Ταυτόχρονα, έθεσαν τις βάσεις για τα επόμενα καλοκαίρια και με μονοετή συμβόλαια παραμένουν οικονομικά ευέλικτοι να κινηθούν στην αγορά δοοθείσης της ευκαιρίας. Δύσκολο το έργο για να δούμε τον ΛεΜπρόν στους Τελικούς για 9η συνεχόμενη φορά αλλά σίγουρα οι Λιμνάνθρωποι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.


Βαθμολογία: 9/10

12. Sacramento Kings



Ήρθαν: Νεμάνια Μπιέλιτσα (Μινεσότα) Ντεγιόντα Ντέιβις (ανταλλαγή - Μέμφις), Μπεν ΜαΚλμορ (ανταλλαγή - Μέμφις), Γιόγκι Φέρελ (Ντάλλας)

Ντράφτ: Μάρβιν Μπάγκλι ΙΙΙ (Ντιουκ)

Έφυγαν: Νάιτζελ Χέιζ (αποδέσμευση)


ΣΧΟΛΙΟ

Οι Κινγκς είχαν αρκετό χώρο στο salary cap σε αυτή την όφσιζον, και για κακή τύχη των Μπουλς, αποφάσισαν ότι ήθελαν να τα ξοδέψουν για τον Ζακ Λαβίν. Με το Σικάγο να ματσάρει την προσφορά τους όμως, το καλοκαίρι αυτό έμελλε να είναι αρκετά ήρεμο για την ομάδα από την Καλιφόρνια. Ο Μάρβιν Μπάγκλι αποτελούσε την προφανή επιλογή στο νούμερο 2 του ντραφτ, όμως τα ερωτηματικά για την άμυνα, τη θέση του στη λίγκα και το επιθετικό του ρεπερτόριο, είναι πολύ μεγάλα. Από εκεί και πέρα, η κίνηση για τον Νεμάνια Μπιέλιτσα σε μια ομάδα που δε διαθέτει σουτ από τις θέσεις των ψηλών, μπορεί να χαρακτηριστεί καλή, ενώ και η ανταλλαγή του βετεράνου Γκάρετ Τεμπλ για δύο πιο νεαρούς παίκτες όπως οι Μπεν ΜάΚλμορ και Ντεγιόντα Ντέιβις, βγάζει νόημα στη φάση που βρίσκονται. Το γεγονός ότι δεν έχουν το πικ τους για την ερχόμενη σεζόν, ενώ ακόμη θα είναι μια από τις χειρότερες ομάδες της λίγκας, είναι σαφέστατα τεράστιο πρόβλημα. Στα θετικά, ο redshirt rookie, Χάρι Τζάιλς, φάνηκε εκπληκτικός στο Σάμερ Λιγκ. Γενικά, αυτό το καλοκαίρι πήγε όπως θα το περίμενε κανείς, για το Σακραμέντο. 


Βαθμολογία: 6.5/10

13. Dallas Mavericks



Ήρθαν: ΝτεΆντρε Τζόρνταν (Λ.Α. Κλίππερς),  Ράιαν Μπρόκχοφ (Λοκομοτίβ Κουμπάν/ Ρωσία), 

Ντράφτ: Λούκα Ντόντσιτς (Ρεαλ Μαδρίτης), Τζάλεν Μπράνσον (Βιλανόβα), Ρέι Σπόλντινγκ (Λούιβιλ), Κώστας Αντετοκούμπο (Ντέιτον)

Έμειναν: Σαλάχ Μεϊρί, Ντιρκ Νοβίτσκι, 

Έφυγαν: Σεθ Κάρι (Πόρτλαντ),  Νταγκ ΜακΝτέρμοτ (Ιντιάνα), Νέρλενς Νοέλ (Οκλαχόμα), Γιόγκι Φέρελ (Σακραμέντο), Τζάλεν Τζόουνς (αποδεσμεύτηκε),  Κάιλ Κόλινσγουόρθ (αποδεσμεύτηκε)


ΣΧΟΛΙΟ

Οι Μάβερικς αγγίζουν το τέλειο στην φετινή off-season διαμορφώνοντας το ρόστερ τους για να ταιριάξει στα γούστα του Λούκα Ντόντσιτς. Ο ΝτεΆντρε ήρθε στο Ντάλλας έστω και με καθυστέρηση, οι Μπράνσον και Μπρόκχοφ είναι εξαιρετικότατοι για την spacing offense του κόουτς Ρικ Καρλαΐλ ενώ ο Κώστας Αντετοκούμπο ίσως είναι το μεγάλο κόλπο του πανούργου Μάρκ Κιούμπαν προκειμένου να δελεάσει τον Greek Freak προκειμένου να τον φέρει στο Τέξας. Μπορεί να "πέταξαν" το πικ τους για του χρόνου αλλά πρέπει να ανταμείψει κανείς την διάθεση τους να ρισκάρουν για να επιταχύνουν το rebuilding τους και να βρεθούν στην post-season.


Βαθμολογία: 8.5/10

14. Memphis Grizzlies 



Ήρθαν: Κάιλ Άντερσον (Σαν Αντόνιο), Ομρί Κάσπι (Γκόλντεν Στέιτ), Garrett Temple (ανταλλαγή - Σακραμέντο), Σέλβιν Μακ (Ορλάντο), Γιούτα Γουατανάμπι (Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον/undrafted)

Ντράφτ: Τζάρεν Τζάκσον Jr. (Μίσιγκαν Στέιτ), Τζέβον Κάρτερ (Δυτική Βιρτζίνια)

Έφυγαν: Ντεγίοντα Ντέιβις (ανταλλαγή - Σακραμέντο), Μπεν ΜαΚλμορ (ανταλλαγή - Σακραμέντο), Ταϊρίκ Έβανς (Ιντιάνα), Mάικ Χένρι (Αϊρόνι Ναχαράγια)


ΣΧΟΛΙΟ

Οι Γκρίζλις είχαν μια πολύ άσχημη περσινή σεζόν, καθώς χτυπήθηκαν από πολλούς τραυματισμούς. Αν όμως παραμείνουν υγιείς φέτος, δε θα τους έβγαζα σε καμία περίπτωση από την κουβέντα για τα Πλέιοφ στην πανίσχυρη Δύση. Η επιλογή του Τζάρεν Τζάκσον από το ντραφτ, δίνει στο Μέμφις τον παίκτη με τις, ίσως, μεγαλύτερες προοπτικές από αυτό το ντραφτ, ενώ και ο Τζεβόν Κάρτερ, τον οποίο πήραν στο δεύτερο γύρο, αποτελεί την επιτομή του grit&grind παίκτη, κάτι που συνδέεται άμεσα με το DNA του franchise. Ο Κάιλ Άντερσον είναι μια καλή περίπτωση κόμπο φόργουορντ που έρχεται σε καλό συμβόλαιο, ενώ και ο Γκάρετ Τεμπλ τον οποίο πήραν με ανταλλαγή, θα βοηθήσει άμεσα την ομάδα, ως ένας 3&D wing με κάποια ball handling skills. Τέλος, ο Όμρι Κάσπι θα προσθέσει σουτ σε μια ομάδα που το χρειάζεται. Οι Γκρίζλις δεν έχουν το πικ τους για του χρόνου, όμως με το ρόστερ που διαθέτουν, θα πρέπει να βρίσκονται στη μάχη για τα επόμενα Πλέιοφ, αν μπορέσουν να μείνουν υγιείς. 


Βαθμολογία: 7.5/10

15. Phoenix Suns



Ήρθαν: Τρέβορ Αρίζα (Χιούστον), Ντάρελ Άρθουρ (ανταλλαγή-Μπρούκλιν), Ριτσόν Χολμς (ανταλλαγή - Φιλαδέλφεια),

Ντράφτ: ΝτιΆντρε Έιτον (Αριζόνα), Μικάλ Μπρίτζες (Βιλανόβα), Έλι Οκόμπο (Παού-Ορτέζ), Τζορτζ Κίνγκ (Κολοράντο)

Έμειναν: Ντέβιν Μπούκερ

Έφυγαν: Έλφριντ Πέιτον (Νέα Ορλεάνη), Τάιλερ Γιούλις (αποδεσμεύτηκε), Άλεξ Λεν (Ατλάντα), Άλεκ Πίτερς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας),  Άλαν Ουίλιαμς (αποδεσμέυτηκε), Τζάρεντ Ντάντλι (ανταλλαγή - Μπρούκλιν),


Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι οι ομάδες που βελτιώθηκαν περισσότερους από τους Σανς στην φετινή off-season. Η πρόσληψη του Κοκόσκοβ και η προφανής επιλογή του ΝτιΆντρε Έιτον ήταν μόνο η αρχή καθώς οι Μπρίτζες και Οκόμπο αποτελούν φανταστικές επιλογές στο Ντράφτ και τους Τρέβορ Αρίζα, Ριτσόν Χολμς να αποτελούν εξαιρετικές προσθήκες. Παρά την παρεξήγηση που υπήρξε μετά την αποδέσμευση του Γιούλις, οι Σανς κράτησαν με μαξ συμβόλαιο τον Ντέβιν Μπούκερ και πλέον κοιτούν το μέλλον μεγάλη αισιοδοξία. Ο Ήλιος λάμπει και πάλι στην Αριζόνα. 

Βαθμολογία: 9/10

ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ


1.Toronto Raptors




Ήρθαν: Καουάι Λέοναρντ (ανταλλαγή - Σαν Αντόνιο), Ντάνι Γκριν (ανταλλαγή - Σαν Αντόνιο), Κρις Μπουσέ (Γκόλντεν Στέιτ), Tζόρνταν Λόιντ (Χάποελ Ελιάτ/Ισραήλ)

Έμειναν: Φρεντ ΦανΦλίτ, Λορένζο Μπράουν

Έφυγαν: Ντεμάρ Ντερόζαν (ανταλλαγή - Σαν Αντόνιο), Γιάκομπ Πελτλ (ανταλλαγή - Σαν Αντόνιο) 

ΣΧΟΛΙΟ

Κοιτάξτε, οι Ράπτορς πήραν σίγουρα τον καλύτερο παίκτη στην περίφημη ανταλλαγή που έγινε πριν λίγες μέρες. Θα κυνηγήσουν επίσης την πρώτη θέση στην Ανατολή, αν είναι έτοιμος να παίξει. Ήρθε όμως ο Καουαί για να μείνει, ή το Τορόντο είναι μια στάση στο δρόμο προς το LA; Ο Μασάι Ουτζίρι πήρε ένα τεράστιο ρίσκο, πακετάροντας το σύμβολο του franchise, τον ΝτεΜάρ Ντερόζαν στο deal για τον Λέοναρντ, ο οποίος ενδέχεται του χρόνου να τους αφήσει στα κρύα του λουτρού. Οι Ράπτορς είχαν ταβάνι με το περσινό τους ρόστερ, και ίσως το ρίσκο αυτό να άξιζε. Το επόμενο καλοκαίρι, αν ο Λέοναρντ αποχωρήσει, η ομάδα θα μπει σε full rebuild mode, κάτι που ίσως να της χρειάζεται. Αλλά, το κυριότερο πρόβλημα της ανταλλαγής, είναι ότι ο Ουτζίρι ίσως έδωσε το καλύτερο asset του, για έναν παίκτη που θα μείνει στην ομάδα για 1 χρόνο, σε μια Ανατολή που αν και αδύναμη, ακόμα υπάρχουν οι (υγιείς) Σέλτικς. Η ανταλλαγή αυτή θα βαθμολογηθεί, βέβαια, καλύτερα του χρόνου, όταν θα ξέρουμε την απόφαση του Λέοναρντ. Αν με κάποιο τρόπο αποφασίσει να μείνει στον παγωμένο Καναδά, τότε οι Ράπτορς έχουν βγει κερδισμένοι... Σε μια λιγότερο φανταχτερή κίνηση, ο Φρεντ ΦανΦλίτ παρέμεινε στο Τορόντο σε ένα εξαιρετικό συμβόλαιο. 

Βαθμολογία: TBD

2. Boston Celtics



Ήρθαν: Μπραντ Ουαναμέικερ (Φενέρμπαχτσε/Τουρκία), Γουόλτερ Λέμον Jr. (Μαντ Άντς/ Αναπτυξιακή)

Ντράφτ: Ρόμπερτ Ουίλιαμς (Τέξας Α&Μ)

Έμειναν: Άρον Μπέινς, Μάρκους Σμαρτ

Έφυγαν: Καντίμ Άλεν (αποδεσμεύτηκε), Τζαμπάρι Μπερντ (αποδεσμεύτηκε)

ΣΧΟΛΙΟ


Οι Σέλτικς δεν έκαναν πάρα πολλά και διατήρησαν σε μεγάλο βαθμό την ομάδα που τους πήγε Τελικούς Περιφέρειας. Αν είναι όλοι υγιείς φέτος, η Βοστώνη στην LeBron-less Ανατολική Περιφέρεια είναι το αδιαμφισβήτητο Νο1. Αποφάσισαν να κρατήσουν τον Μάρκους Σμαρτ και τον Άρον Μπέινς, ο Ουαναμέικερ σίγουρα είναι μια καλή κίνηση. Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς αν σοβαρευτεί και αποκτήσει στοιχειώδες εργασιακό ήθος θα εξελιχτεί σε σούπερ "κλεψιά" για τον Ντάνι Έηντζ και θα δώσει στον κόουτς Στίβενς τον rim running ψηλό που έλειπε από το ρόστερ του. Βέβαια αυτό προϋποθέτει το μεγάλο "ΑΝ". Με ή χωρίς τον Ουίλιαμς, οι υγιείς Κέλτες βγαίνουν από την Ανατολή σχεδόν εύκολα. Τα υπόλοιπα είναι θέματα τύχης και συγκυριών. 


Βαθμολογία: 7/10

3. Philadelphia 76ers



Ήρθαν: Μάικ Μουσκάλα (ανταλλαγή - Ατλάντα), Γουίλσον Τσάντλερ (ανταλλαγή - Ντένβερ)

Ντράφτ: Ζαΐρ Σμιθ (Τέξας Τεκ), Λάντρι Σάμετ (Γουίτσιτα Στέιτ), Σέικ Μίλτον (SMU)

Έμειναν: Τζει Τζει Ρέντικ, Αμιρ Τζόνσον

Έφυγαν: Μάρκο Μπελινέλι (Σαν Αντόνιο), Ερσάν Ιλιασόβα (Μιλγουόκι), Ριτσόν Χολμς (ανταλλαγή - Φοίνιξ), Τζέιμς Μάικλ Μάκαντου (Τορίνο)

ΣΧΟΛΙΟ


Οι Σίξερς δε κατάφεραν να πείσουν τον Λεμπρόν Τζέιμς αυτό το καλοκαίρι, κάτι που λίγο πολύ αναμενόταν, δεδομένου του αγωνιστικού προφίλ του Μπεν Σίμονς. Την ίδια στιγμή, αντάλλαξαν τον Μικάλ Μπρίτζις στη draft night, σε μια κίνηση που απέβλεπε στο να γλιτώσουν χρήματα στο salary, στην προσπάθειά τους να υπογράψουν τον Βασιλιά. Αν και ο Ζαίρ Σμιθ έχει καλές προοπτικές, και θα βοηθήσει κατευθείαν στην άμυνα με τα αθλητικά του προσόντα, ο Μπρίτζις ήταν ένας φανερά πιο έτοιμος, 3&D παίκτης, που θα κόλλαγε άψογα στο DNA των Σίξερς, όντας και παιδί του Τζέι Ράιτ στο Βιλανόβα. Η βαθμολογία τους, είναι αυτή που είναι επειδή α) έχασαν τον μεγάλο τους στόχο, και β) έχασαν έναν παίκτη που θα ήθελαν, γιατί ήλπιζαν στον, τελικά, χαμένο στόχο. Οι επόμενες κινήσεις των Σίξερς πάντως, ήταν λογικές. Οι περιπτώσεις των Ρέντικ, Τσάντλερ, Αμίρ Τζόνσον και Μουσκάλα, ταιριάζουν στο στυλ της ομάδας και δίνουν σουτ και άμυνα. Η ομάδα του Μπρετ Μπράουν θα παρουσιαστεί βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι, έχοντας βάθος στον πάγκο και νεαρούς παίκτες που λογικά θα κάνουν βήματα προόδου. Αν και η κατάσταση με τον Μαρκέλ Φουλτζ περιλαμβάνει ακόμη ερωτηματικά, οι Σίξερς έχουν τους παίκτες και την ευελιξία κινήσεων για να τα καταφέρουν και χωρίς τον Λεμπρόν. Όλα αυτά, ενώ ακόμη βρίσκονται σε αναζήτηση Τζένεραλ Μάνατζερ, μετά από τη γνωστή ιστορία με τον Μπράιαν Κολάντζελο. 

Βαθμολογία: 6.5/10


4. Cleveland Cavaliers



Ήρθαν: Τσάνινγκ Φράι (ΛΑ Λέικερς), Μπίλι Πρέστον (Ιγοκέα / Βοσνία)

Ντράφτ: Κόλιν Σέξτον (Αλαμπάμα)

Έφυγαν: Χοσέ Καλδερόν (Ντιτρόιτ), ΛεΜπρόν Τζέιμς (ΛΑ Λέικερς), Τζεφ Γκριν (Ουάσινγκτον), Κέντρικ Πέρκινς (αποδεσμεύτηκε)


ΣΧΟΛΙΟ

Αν ήταν να αξιολογήσουμε τους Καβς για τις κινήσεις τους για να κρατήσουν τον ΛεΜπρόν, τότε η βαθμολογία θα ήταν πολύ χερότερη. Για καλή τους τύχη, η αξιολόγηση ξεκινάει από την ημέρα του Ντράφτ, έτσι γλιτώνουν κάπως το τομάρι τους. Δεν σημαίνει πως δεν θα χάσουν βαθμούς για την απώλεια του "Βασιλιά" αλλά κερδίζουν για την επιλογή του Σέξτον, γεγονός που σηματοδοτεί και την αλλαγή πλεύσης του franchise καθώς και για την επιλογή του Μπίλι Πρέστον, ο οποίος πέρσι τέτοια εποχή, έβλεπε το όνομά του στην Λοταρία. 


Βαθμολογία: 6.5/10

5. Indiana Pacers



Ήρθαν: Νταγκ ΜαΚντέρμοτ (Ντάλλας), Κάιλ Ο' Κουίν (Νέα Υόρκη), Ταϊρίκ Έβανς (Μέμφις), Ελάιζα Στιουάρτ (Νότια Καλιφόρνια/undrafted)

Ντράφτ: Άαρον Χόλιντει (UCLA), Αλίζ Τζόνσον (Μιζούρι Στέιτ)

Έφυγαν: Λανς Στίβενσον (ΛΑ Λέικερς), Γκλεν Ρόμπινσον (Ντιτρόιτ), Αλ Τζέφερσον (αποδεσμεύτηκε),  Άλεξ Πόιθρες (αποδεσμεύτηκε)



ΣΧΟΛΙΟ

Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες που έκαναν καλύτερη όφσιζον από τους Πέισερς. Η Ιντιάνα κινήθηκε εξαιρετικά στη φετινή free agency, και δείχνει ότι θα καθιερωθεί ως Playoff team στην ανοιχτή Ανατολή. Ο Ταϊρίκ Έβανς, αποτελεί ένα μεγάλο upgrade σε σχέση με τον Λανς Στίβενσον από τον πάγκο, ενώ ο Νταγκ ΜαΚντέρμοτ θα προσθέσει το μακρινό σουτ που χρειάζονται, αν και σε λίγο τσιμπημένη τιμή. Η ομάδα του Λάρι Μπερντ, κατάφερε επίσης να πάρει τον Κάιλ Ο'Κουίν σε ένα εξαιρετικό συμβόλαιο, δίνοντας στον Ντομάντας Σαμπόνις τον physical center που χρειάζεται δίπλα του, όταν θα έρχεται από τον πάγκο. Πολύ καλή επιλογή από το ντραφτ και ο Άαρον Χόλιντει, ο οποίος ''κουμπώνει'' ιδανικά δίπλα στον Βίκτορ Ολαντίπο. Οι φαν των Πέισερς έχουν λόγους να ανυπομονούν για την ερχόμενη σεζόν. 

Βαθμολογία: 8/10

6. Miami Heat



Ήρθαν: Ντάνκαν Ρόμπινσον (Μίσιγκαν/undrafted)

Έμειναν: Ντέρικ Τζόουνς Jr., Γούεην Έλιγκτον


ΣΧΟΛΙΟ

Το Μαϊάμι είναι στην χειρότερη θέση που μπορείς να είσαι στο NBA, στην μέση. Δεν είναι ούτε πολύ καλή για να βγει από την αδύναμη Ανατολή αλλά ούτε πολύ χάλια για να πάρει κάποιο πικ στην Λοταρία. Ένα σύνολο μέτριων παικτών το οποίο δεν σε οδηγεί πουθένα και είσαι καταδικασμένος στο να χαραμίζεις χρόνια. Κανένας δεν αποτελεί trade asset και η ομάδα είναι γεμάτη κακά συμβόλαια. Αν και στα προηγούμενα σχόλια μας, δεν αναφερθήκαμε στα γεγονότα πριν από το Draft, εδώ θεωρείται σκόπιμο να αναφέρουμε κάποια πράγματα καθώς αυτό επηρέασε τις φετινές κινήσεις της ομάδας στην αγορά και κατ'επέκταση την βαθμολογία στην οποία δίνουμε.

Βαθμολογία: 5/10

7. Milwaukee Bucks



Ήρθαν: Μπρούκ Λόπεζ (Λ.Α Λέικερς), Ερσάν Ιλιασόβα (Φιλαδέλφια), Τράβις Τράις (Τσάμπβιλ/Λίβανος)

Ντράφτ: Ντόντε Ντιβιντσέντζο (Βιλανόβα)

Έφυγαν: Τζαμπάρι Πάρκερ (Σικάγο)


ΣΧΟΛΙΟ

Το γεγονός ότι οι Μπακς έχασαν τον Τζαμπάρι Πάρκερ χωρίς κανένα αντάλλαγμα, είναι ένα δυνατό φάουλ. Από εκεί και πέρα όμως, στο Μιλγούοκι έκαναν βήματα προς τα μπροστά, όσον αφορά το στυλ παικτών που έψαξαν και υπέγραψαν, για να πλαισιώσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Ντόντε Ντιβιντσέντζο, αποτελεί μια καλή επιλογή από το ντραφτ, και έναν παίκτη μαχητή, που κολλάει άψογα δίπλα στον Γιάννη, ενώ οι Μπρουκ Λόπεζ και Ερσάν Ιλιασόβα δίνουν σουτ από τις θέσεις των ψηλών, ανοίγοντας χώρους για τον Greek Freak κοντά στο καλάθι. Το να χάνεις ένα παλιό 2ο πικ χωρίς να λάβεις πίσω κάποιο asset, δεν είναι το καλύτερο δυνατό business, όμως οι Μπακς δείχνουν πως αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι είδους παίκτες χρειάζονται δίπλα στο καλύτερο περιουσιακό τους στοιχείο. Θετική όφσιζον και αρκετές προσδοκίες την ερχόμενη σεζόν, στην ανοιχτή Ανατολή... 


Βαθμολογία: 7/10

8. Washington Wizards



Ήρθαν: Όστιν Ρίβερς (ανταλλαγή - Λ.Α Κλίππερς), Τόμας Μπραΐαντ (Λ.Α Λέικερς), Τζεφ Γκριν (Κλίβελαντ Καβαλίερς), Ντουάιτ Χάουαρντ (Μπρούκλιν Νετς)

Ντράφτ: Τρόι Μπράουν (Όρεγκον), Ισούφ Σάνον (Ολίμπια Λουμπλιάνας)

Έφυγαν: Μάικ Σκοτ (Λ.Α Κλίππερς), Μάρτσιν Γκορτάτ (ανταλλαγή - Λ.Α Κλίππερς)


ΣΧΟΛΙΟ

Οι Μάγοι πέρσι έμοιζαν ταβανιασμένοι και φαίνονταν αδύνατον το πως θα ξεφύγουν από την μετριότητα τους. Τελικά τα κατάφεραν όμως. Ο Ρίβερς θα δώσει βάθος στην θέση των γκαρντ μαζί με τον defensive minded Τρόι Μπράουν, καλή κίνηση ο Τζεφ Γκριν και ο Χάουαρντ αποτελεί αναβάθμιση από τον Γκορτάτ. Δεν έκαναν φανταχτερές κινήσεις (άλλωστε δεν κάνουν και ποτέ) αλλά κρατούν το ρόστερ τους ανταγωνιστικό σε μία ανοιχτή Ανατολή η οποία έχει αρκετές θέσεις διαθέσιμες μετά την αποχώρηση του "δυνάστη" ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Βαθμολογία: 7/10

9. Detroit Pistons



Ήρθαν: Χοσέ Καλδερόν (Κλίβελαντ), Γκλέν Ρόμπινσον (Ιντιάνα), Ζάζα Πατσούλια (Γκόλντεν Στέιτ), Κίναν Έβανς (Τέξας Tεκ/undrafted)

Nτράφτ: Καϊρί Τόμας (Κρέιτον), Μπρούς Μπράουν (Μαϊάμι)

Έφυγαν: Άνθονι Τόλιβερ (Μινεσότα), Τζέιμς Έννις (Χιούστον), Ντουάιτ Μπαΐκς (αποδεσμεύτηκε), Έρικ Μόρλαντ (αποδεσμεύτηκε)


ΣΧΟΛΙΟ

Στο Ντιτρόιτ, βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, στην οποία το payroll τους είναι γεμάτο με κακά συμβόλαια και μέτριους παίκτες. Οι πιθανότητες για να αλλάξει αυτή η κατάσταση στα επόμενα χρόνια, δεν είναι με το μέρος τους. Παρόλα αυτά, οι επιλογές τους στον δεύτερο γύρο του ντραφτ, Μπρους Μπράουν και Κάιρι Τόμας, φαίνεται ότι μπορούν να αποδειχτούν ''κλεψιές'', ενώ και ο Ντουέιν Κέισι ήταν η καλύτερη περίπτωση head coach που μπορούσαν να βρουν. Καλές προσθήκες και για τον πάγκο με Γκλεν Ρόμπινσον, Καλντερόν και Πατσούλια. Το Ντιτρόιτ είναι μια από αυτές τις ομάδες που θα πρέπει με υπομονή και μικρές κινήσεις, να βελτιώνει σιγά σιγά το μέλλον της.

Βαθμολογία: 6.5/10


10. Charlotte Hornets



Ήρθαν: Τόνι Πάρκερ (Σαν Αντόνιο), Μπίσμακ Μπιγιόμπο (Ορλάντο), Αηζέα Γούιλκινς (Βιρτζίνια/undrafted), Τζέι Πι Μακιούρα (Ζάβιερ/undrafted)

Nτράφτ: Μάιλς Μπρίτζες (Μίσιγκαν Στέιτ), Ντεβόντε Γκράχαμ (Κάνσας)

Έφυγαν: Τζούλιαν Στόουν (ανταλλαγή - Σικάγο), Μάικλ Κάρτερ - Ουίλιαμς (Χιούστον), Nτουάιτ Χάουαρντ (ανταλλαγή - Μπρούκλιν), Μάρκους Πεΐτζ (Παρτιζάν Βελιγραδίου)


ΣΧΟΛΙΟ

Η Σάρλοτ γλίτωσαν κάποια χρήματα από το συμβόλαιο του Ντουάιτ και πήραν έναν "φθηνό" Τόνι Πάρκερ σε περίπτωση που ψωνίσουν τον Κέμπα Γουόκερ. Ο Μάιλς Μπρίτζες λογικά προορίζεται για "διάδοχος" του Μάικλ Κίντ - Γκίλχριστ ο οποίος έχει απογοητεύσει όλα αυτά τα χρόνια του στην Λίγκα. Η πρόσληψη του Τζέιμς Μπορέγκο και του Μιτς Κούπτσακ είναι ένα θετικό αλλά για να γυρίσει ο Ήλιος στην Σάρλοτ, θέλει δουλειά πολύ

Βαθμολογία: 6.5/10

11. New York Knicks



Ήρθαν: Μάριο Χεζόνια (Ορλάντο), Αλόνζο Τρίερ (Αριζόνα/undrafted)

Έμειναν: Λουκ Κορνέτ, Αηζέα Χίκς

Ντράφτ: Κέβιν Νοξ (Κεντάκι), Μιτσέλ Ρόμπινσον (Δυτικό Κεντάκι)

Έφυγαν: Κάιλ Ο' Κουίν (Ιντιάνα), Μάικλ Μπίσλι (Λ.Α Λέικερς), Τρόι Ουίλιαμς (αποδεσμεύτηκε)

ΣΧΟΛΙΟ

Οι κινήσεις των Νικς αρχίζουν επιτέλους να βγάζουν νόημα. Η πρόσληψη του Ντέιβιντ Φίντζντειλ στη θέση του head coach, είναι η πλέον ιδανική για τη φάση που βρίσκονται, καθώς είναι ένας προπονητής που εμπνέει παίκτες και fanbase, και μπορεί να φέρει την αμυντική φιλοσοφία που χρειάζονται στη Νέα Υόρκη. Την ίδια στιγμή, οι δύο επιλογές τους στο Ντραφτ, Κέβιν Νοξ και Μίτσελ Ρόμπινσον, εντυπωσίασαν στο Σάμερ Λιγκ, και φαίνεται να έχουν σπουδαίο μέλλον στο μεγάλο μήλο. Ο Μάριο Χεζόνια επίσης, είναι μια από αυτές τις low risk/high reward κινήσεις, που οι Νικς χρειάζονται. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είναι κανείς ενθουσιασμένος με το μέλλον των Νικς, αν ο Κρίσταπς Πορζίνγκις έχει ακόμα το μυαλό του στη Νέα Υορκή, και επιστρέψει δυνατός από τον τραυματισμό του. 

Βαθμολογία: 7.5/10

12. Brooklyn Nets



Ήρθαν: Nτουάιτ Χάουαρντ (ανταλλαγή - Χόρνετς), Κένεθ Φαρίντ (ανταλλαγή - Ντένβερ), Τζάρεντ Ντάντλι (ανταλλαγή - Φοίνιξ), Σαμπάζ Νέπιερ (Πόρτλαντ), Έντ Ντέιβις (Πόρτλαντ), Τάιλερ Ντέιβις (Τέξας Α&Μ/undrafted)

Ντράφτ: Τζάναν Μούσα (Τσεντεβίτα), Ρόντιονς Κούρουκς (Μπαρτσελόνα)

Έμειναν: Τζο Χάρις

Έφυγαν: Τιμοφέι Μοζγκόβ (ανταλλαγή - Χόρνετς), Ντουάιτ Χάουαρντ (αποδεσμεύτηκε), Τζέρεμι Λιν (ανταλλαγή - Ατλάντα), Αηζέα Ουάιτχεντ (ανταλλαγή - Ντένβερ), Ντάρελ Άρθουρ (ανταλλαγή - Φοίνιξ), Νικ Στάουσκας (Πόρτλαντ), Ντάντε Κάνιγχαμ (Σαν Αντόνιο)


ΣΧΟΛΙΟ

Για δες που ο Σον Μαρκς αποδεικνύεται ένας εξαιρετικός General Manager... Οι Νετς μπορεί να βρίσκονται στον μπασκετικό βούρκο χάρη στο γελοιοδέστατο trade που έκανε ο Μπίλι Κίνγκ (η περίφημη ανταλλαγή των KG και Paul Pierce για μια πληθώρα απροστάτευτων pick 1ου γύρου στα χέρια του Ντάνι Έηντζ) αλλά με τον άλλοτε φόργουορντ και ασίσταντ κόουτς του Γκρέγκ Πόποβιτς στους Σπέρς, η ομάδα του Μπρούκλιν παίρνει τo μέγιστο από την κατάσταση στην οποία είναι. Ο Μούσα είναι σκόρερ/σουτέρ και ο Κούρουκς έχει την βάση ενός shooting specialist, κάτι που θα ταιριάξει στην επίθεση του κόουτς Άτκινσον. Οι Φαρίντ και Ντείβις θα δώσουν αθλητικότητα στην γραμμή των ψηλών, ξεφορτώθηκαν τον Τιμοφέι Μόζγκοβ και πήραν ένα πικ 1ου γύρου από το Ντένβερ ενώ ο Σαμπάζ Νέπιερ έρχεται από εξαιρετική χρονιά, αντικαθιστώντας στην ουσία των Τζέρεμι Λιν. Στο Μπρούκλιν δεν εντυπωσιάζουν αλλά κάνουν έξυπνες κινήσεις για να ξεκολλήσουν από την λάσπη. Μπράβο και πάλι μπράβο ! 

Βαθμολογία: 7.5/10

13. Chicago Bulls



Ήρθαν: Τζαμπάρι Πάρκερ (Μιλγούοκι), Αντόνιους Κλίβελαντ (Ατλάντα), Ρόουλ Άλκινς (Αριζόνα/undrafted)

Ντράφτ: Γουέντελ Κάρτερ (Ντιουκ),  Τσάντλερ Χάτσινσον (Μπόιζι Στέιτ)

Έμειναν: Ζακ Λαβίν, Αντόνιο Μπλεΐκνι

Έφυγαν: Σόν Κιλπάτρικ (αποδεσμεύτηκε), Τζούλιαν Στόουν (αποδεσμεύτηκε), Τζέριαν Γκράντ (ανταλλαγή - Ορλάντο)


ΣΧΟΛΙΟ

Μετά από τους Νικς, και οι Μπουλς αρχίζουν να κάνουν κινήσεις που βγάζουν νόημα. Ειλικρινά, αν στο Σικάγο μπορέσουν με κάποιο τρόπο να ταιριάξουν όλο το ταλέντο που έχουν μαζέψει, τότε μάλλον αποτελούν μια από τις ομάδες του μέλλοντος. Ο Γουεντέλ Κάρτερ μοιάζει με τον πιο έτοιμο παίκτη αυτού του Ντραφτ, και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο Σάμερ Λιγκ με το all-around skillset και την ψυχραιμία του για τόσο νεαρό παίκτη, ενώ και ο Τσάντλερ Χάτσισον (η άλλη τους επιλογή) δείχνει δείγματα καλού ρολίστα από τη θέση ''3''. Όλο το ζουμί του καλοκαιριού για τους Μπουλς όμως, βρίσκεται στη low risk/high reward κίνηση του Τζαμπάρι Πάρκερ. Το team option στον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου, μειώνει το ρίσκο της κίνησης, ενώ οι επιθετικές ικανότητες του παίκτη, και η όλη ιστορία του hometown kid γενικότερα, γεμίζουν με ελπίδα τους ταλαιπωρημένους φαν του Σικάγο. Οι Μπουλς έχουν συγκεντρώσει εξαιρετικό ταλέντο μέσα σε 1 χρόνο μετά την ανταλλαγή του Τζίμι Μπάτλερ, και βρίσκονται σε πολύ καλή θέση όσον αφορά το μέλλον τους. Ερωτηματικά αποτελούν το αμυντικό fit της αρχικής τους πεντάδας, αλλά και το συμβόλαιο του Ζακ Λαβίν, ο οποίος θα πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει τα (πολλά) χρήματά του. 

Βαθμολογία: 7.5/10

14.  Orlando Magic



Ήρθαν: Τζέριαν Γκράντ (ανταλλαγή - Σικάγο), Τιμοφέι Μοζγκόβ (ανταλλαγή - Σάρλοτ), Αηζέα Μπρίσκο (Κάλεβ Κράμο/Εσθονία), Μπράιαν Ανγκόλα (Φλόριντα Στέιτ/undrafted), Τρόι Κοπέν (Ούντινε)

Έμειναν: Άαρον Γκόρντον

Nτράφτ: Μοχάμεντ Μπάμπα (Τέξας), Μέλβιν Φρείζιερ (Τουλεΐν), Τζάστιν Τζάκσον (Μέριλαντ)

Έφυγαν: Μάριο Χεζόνια (Νέα Υόρκη), Σέλβιν Μακ (αποδεσμεύτηκε), Μαρίς Σπέιτς (Γκουανγκζού Λάιονς)

ΣΧΟΛΙΟ

Η Μάτζικ έκανε αυτό που περίμενε κανείς, δίχως να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα. Κράτησε τον Γκόρντον με ένα καλό (?) συμβόλαιο και στο Ντράφτ έκανε προφανείς επιλογές επιλέγοντας τον θηριώδη Μο Μπάμπα που έχει τα φόντα να γίνει ο καλύτερος παίκτης της φετινής τάξης και έναν κομπλέ 3&D παίκτη όπως ο Φρέιζιερ. Στο Ορλάντο προσπαθούν με πολύ αργά βήματα να βγουν από την λάσπη που έχει κολλήσει. Λογικά του χρόνου θα τους περιμένουμε στο ίδιο σημείο, ελπίζουμε όμως κάπως βελτιωμένους. 

Βαθμολογία: 7/10

15. Atlanta Hawks



Ήρθαν: Τζέρεμι Λιν (Μπρούκλιν - ανταλλαγή), Καρμέλο Άνθονι (ανταλλαγή - Οκλαχόμα Σίτι), Άλεξ Λεν (Φοίνιξ), Τζέιλεν Άνταμς (Άγιος Μποναβεντούρε)

Ντράφτ: Τρέι Γιάνγκ (Οκλαχόμα Στέιτ), Κέβιν Ερτέρ (Ατλάντα), Ομρί Σπέλμαν (Βιλανόβα)

Έφυγαν: Ντένις Σρέντερ (ανταλλαγή - Οκλαχόμα Σίτι), Καρμέλο Άνθονι (αποδεσμεύτηκε), Αντόνιους Κλίβελαντ (αποδεσμεύτηκε), Ντέμιον Λι (Γκόλντεν Στέιτ), Τζέιλεν Μόρρις (Τορίνο). Αηζέα Τέιλορ (αποδεσμεύτηκε)



ΣΧΟΛΙΟ

Οι Χοκς φαίνεται ότι έχουν ξεκαθαρίσει την πορεία τους ως franchise. O τζένεραλ μάνατζέρ τους, Τράβις Σλενκ, με προϋπηρεσία στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, θέλει να χτίσει μια ομάδα στα πρότυπα των πολεμιστών, που θα παίζει γρήγορο μπάσκετ, δίνοντας έμφαση στο καλό spacing και το μακρινό σουτ. Οι επιλογές τους στο Ντραφτ, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ο Τρέι Γιάνγκ, το κολεγιακό φαινόμενο από το Οκλαχόμα, παρομοιάζεται με τον Στεφ Κάρι, ο Κέβιν Χέρτερ με τον Κλέι Τόμπσον, και ο Ομάρι Σπέλμαν με τον Ντρέιμοντ Γκριν. Το να φτάσουν βέβαια, στο επίπεδο αυτών των παικτών, θα είναι δύσκολο, αλλά η φιλοσοφία τους είναι δεδομένη. Όσον αφορά τις κινήσεις τους, οι Χοκς κάνουν όλα αυτά που κάποιος θα περίμενε από μια rebuilding team. Παίρνουν πικ με αντάλλαγμα κακά συμβόλαια (Καρμέλο Άντονι), δίνουν ευκαιρίες σε άγνωστους παίκτες και επικεντρώνονται κάθε χρόνο στο Ντραφτ. Μου άρεσε που πήραν το πικ του Ντάλας για του χρόνου, ενώ ταυτόχρονα επέλεγαν τον αγαπημένο τους παίκτη από αυτό το Ντραφτ, τον Τρέι Γιάνγκ, ο οποίος αν βελτιώσει το shot selection του, θα γίνει ένας καταπληκτικός πλέιμεικερ. Είμαι fan των ως τώρα κινήσεών τους...

Βαθμολογία: 7/10

1 σχόλιο:

  1. Wynn's $3.4 billion in casino in Las Vegas is not a mirage
    But 부천 출장샵 one casino in 대구광역 출장샵 Las Vegas that 전라남도 출장안마 is doing that is actually better than the Wynn in 안양 출장안마 terms of 목포 출장샵 bonuses and promotions.

    ΑπάντησηΔιαγραφή