Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

NBA Mock Draft 2018 : Lottery Update



Με την επίσημη λοταρία των 14 ομάδων να έχει ανακοινωθεί, Chicago Bulls Greece και Fifty Shades of Basketball ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και ανανεώνουν το Mock Draft τους, βασιζόμενοι στις ανάγκες των ομάδων που θα βρίσκονται στα War Rooms την νύχτα της 21ης Ιουνίου.


Καλως ορίσατε σε άλλο ένα Mock Draft. Από τα χαράματα της Τετάρτης, ξέρουμε την σειρά που θα επιλέξουν οι 30 ομάδες στην καθιερωμένη διαδικασία εισαγωγής νέων ταλέντων στην επαγγελματική Λίγκα. Σήμερα όμως, θα ασχοληθούμε με τις 13 ομάδες της Λοταρίας, εκεί όπου βρίσκεται (συνήθως) το πιο πολύ ταλέντο. Γι' άλλη μια φορά, στην συγγραφή του άρθρου βοήθησε ο φίλος Γιώργος του Chicago Bulls Greece τον οποίο ευχαριστώ θερμά για την συνεργασία κα την συγγραφή των report cards στις επιλογές που φέρουν μονό αριθμό σε αυτήν την έκδοση του Mock Draft.



Και δεν ξεκινάμε;




1.  Phoenix Suns: DeAndre Ayton, PF/C, Arizona


Επιτέλους νίκη στο draft lottery για το Φοίνιξ, το οποίο βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να επιλέξει αυτόν που θεωρεί καλύτερο παίκτη του φετινού draft. Αυτός βέβαια, δεν είναι άλλος από τον ΝτιΆντρε Έιτον, ο οποίος μάλλον δε θα χρειαστεί να μετακομίσει ιδιαίτερα μακριά, έχοντας παίξει για το πανεπιστήμιο του Αριζόνα αυτή την αγωνιστική περίοδο.

Αν και υπάρχουν μερικά ερωτηματικά για το πόσο καλός rim protector είναι, το φυσικό προφίλ του σέντερ από τις Μπαχάμες είναι κάτι παραπάνω από δελεαστικό, και μας προϊδεάζει για dominant εμφανίσεις κάτω από το καλάθι. Α, επίσης μπορεί και να σουτάρει. Καλή τύχη σε όποιον κληθεί να τον μαρκάρει. 





2. Sacramento Kings: Luka Doncic, SG/SF, Real Madrid




Οι μπάλες έκαναν το χατήρι στους <<Βασιλιάδες>> και τώρα πρέπει να το κεφαλαιοποιήσουν. Λίγο το Γιουγκοσλάβικο περιβάλλον, λίγο το ταλέντο του, λίγο δύσκολο να προσπεράσουν τον Λούκα Ντόντσιτς.

Το Σακραμέντο δεν είναι η καλύτερη επιλογή για το ταλέντο του Σλοβένου (ο Φοξ δεν είναι ακόμα άνετος δίχως την μπάλα στα χέρια, ο Κάουλι - Στάϊν δεν έχει χτυπήσει το μάξιμουμ του potential του) αλλά θα βρεθεί σε ένα περιβάλλον όπου μπορεί να μεταβεί εύκολα από το Ευρωπαϊκό μπάσκετ σε αυτό του NBA. Ο ηγέτης της Ρεαλ Μαδρίτης είναι ένας σύγχρονος playmaking swingman με εκπληκτική τεχνική κατάρτηση και μακρινό σουτ αλλά μας έχει δείξει δείγματα softness όταν βρίσκεται μόνος στην περιφέρεια δίχως έναν ασφαλή, γρήγορο και defensive minded χειριστή.


3. Atlanta Hawks: Jarren Jackson Jr, C/PF, Michigan State 


Όπως έγινε γνωστό μετά την ολοκλήρωση του lottery, οι Χοκς ίσως ψάξουν παρτενέρ για να κάνουν trade-down. Αυτό μάλλον δείχνει ότι πιστεύουν πώς μπορούν να πάρουν έναν παίκτη που τους αρέσει και με χαμηλότερη επιλογή.

Σε περίπτωση που κρατήσουν το τρίτο pick πάντως, ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ είναι ο άνθρωπός τους. Το two-way skillset του, τον κάνει ένα από τα πιο intriguing prospects αυτής της draft class, και θα μπορούσε να ταιριάξει πολύ καλά δίπλα στον Τζον Κόλινς, χάρη στο μακρινό σουτ και την ικανότητά του να προστατεύει το καλάθι.

4. Memphis Grizzlies: Marvin Bagley III, PF/C, Duke


Ατυχία στο Μέμφις που από τις πρώτες 2 θέσεις της Λοτταρίας, κατρακύλησε στην 4η. Από εκεί που ενδεχομένως να κάνανε όνειρα με τον Λούκα Ντόντσιτς δίπλα στον Κόνλεϊ, το Μέμφις βρίσκεται σε μία δύσκολη θέση, ίσως την δυσκολότερη των τελευταίων ετών, μετά από μία εφιαλτική χρονιά.

Όχι ότι ο Μπάγκλι είναι κακός παίκτης (δείχνει δείγματα σουτέρ από απόσταση, έχει πλαστικότητα που θυμίζει Άντονι Ντέιβις) αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι σε θέση για να βοηθήσει τους Γκρίζλις να ξεφύγουν άμεσα από την μετριότητα. Η ετοιμότητα στο επίπεδο της Μεγάλης Λίγκας είναι αμφισβητίσημη καθώς αυτή την στιγμή δεν είναι "4" αλλά ούτε "5". Πάντως οι <<Αρκούδες>> κάνουν μια πρώτης τάξεως επένδυση για το μέλλον.


5. Dallas Mavericks: Mohamed Bamba, C, Texas


Μίνι-ατυχία για τους Μάβερικς, οι οποίοι έπεσαν μια θέση στη διαδικασία του draft lottery. Ακόμα κι έτσι όμως, θα μπορέσουν να βρουν έναν ψηλό για να πλαισιώσει τον ελπιδοφόρο πόιντ γκαρντ, Ντένις Σμιθ Τζούνιορ. 

Σύμφωνα με το mock μας, ο Μο Μπάμπα θα φέρει το 2,36 εκατοστών άνοιγμα χεριών του στο Ντάλας, και θα έχει την τύχη να ωριμάσει για ένα χρόνο κάτω από τα φτερά του Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο Μπάμπα, εκτός του ότι καλύπτει ανάγκη στην ομάδα του Ρικ Κάρλαιλ με την επιβλητική αμυντική του παρουσία, θα μπορούσε να εξελιχτεί ακόμα και στον καλύτερο παίκτη του draft, αν συνεχίσει να βελτιώνει το επιθετικό του παιχνίδι. 



6. Orlando Magic: Trae Young, PG, Oklahoma


Ούτε κρύο, ούτε ζέστη η Λοταρία για τους Μάγους οι οποίοι μάλλον θα κοιτάξουν για trade down και αυτοί. Ο Πόρτερ δεν νομίζω να τους συγκινεί τόσο και πιστεύω πως στις άμεσες προτεραιότητες τους, οφέιλει να είναι ένας PG μετά την αποτυχία του πειράματος με τον Έλφριντ Πεΐτον.

Αντιβαίνει στην λογική του GM τους,  John Hammond (ο άνθρωπος που έφερε τον Αντετοκούμπο στο Μιλγουόκι) ο οποίος προτιμάει παίκτες με μάκρος αλλά η αλήθεια είναι πως το ρόστερ τους φωνάζει ότι θέλει έναν καλό "σερβιτόρο" όπως ο Γιανγκ. Αν προσπεράσουμε τα ερωτηματικά που τον συνοδεύουν για την φυσική του κατάσταση, ο παίκτης των Sooners φέρνει στο παρκέ ένα πακέτο που θυμίζει τον Στεφ Κάρι καθώς διαθέτει τρομερό σουτ και φοβερό χειρισμό της μπάλας.



7. Chicago Bulls: Michael Porter Jr, SF, Missourri


 Εκ των άτυχων του lottery και οι Σικάγο Μπουλς, οι οποίοι έπεσαν μια θέση στο draft. Όπως είναι λογικό στη φάση που βρίσκονται, θα επιλέξουν αυτόν που θεωρούν καλύτερο διαθέσιμο παίκτη, γι' αυτό και ίσως αξίζει να πάρουν ένα ρίσκο με τον Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ.

Το επιθετικό versatility του φόργουορντ από το Μιζούρι, καθώς και το αμυντικό του potential, τον καθιστούν πιο intriguing prospect από τις πιο ασφαλείς επιλογές που ακούνε στα ονόματα Μικέλ Μπρίτζες και Γουέντελ Κάρτερ.




8. Cleveland Cavaliers: Wendell Carter Jr, PF/C, Duke


Το Κλίβελαντ θα βρεθεί στην Λοταρία δίχως να γνωρίζει το τι μέλλει γενέσθαι με τον θέσει και φύσει ηγέτη του, τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Είτε φύγει είτε μείνει, οι <<Ιππότες>> οφείλουν να αναζητήσουν τον καλύτερο παίκτη σε αυτή την θέση του Draft.

Ομολογώ ήταν λίγο δίλημμα μεταξύ μας για το ποίος είναι η καλύτερη επιλογή μεταξύ του Κάρτερ και του Μικέλ Μπρίτζες. Με τα πολλά, δεχθήκαμε πως ο ψηλός του Σιζέφσκι είναι οριακά η ορθότερη απόφαση. Με τον υπερ-πληρωμένο Τρίσταν Τόμπσον να έχει θέματα consistency και τον Κέβιν Λοβ να ζορίζεται αρκετά την φετινή σεζόν με την μετάβαση του στην θέση του C, ο Κάρτερ θα φέρει την απαραίτητη σκληράδα στην πίσω γραμμή. Αν και είναι λίγο undersized για "5", το μέλλον πιθανώς θα τον φέρει προς τα εκεί, μιας και το παιχνίδι του δεν προσιδειάζει αυτό ενός σύγχρονου PF.



9. New York Knicks: Mikal Bridges, SG/SF, Villanova



Νέος κόουτς, νέα μπασκετική φιλοσοφία για τους Νιού Γιόρκ Νικς από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Ντέιβιντ Φίτζντειλ, θέλει να επαναφέρει την παλιά ταυτότητα του franchise, φέρνοντας σκληροτράχηλους παίκτες στο Γκάρντεν.

Ένας τέτοιος παίκτης, είναι ο Μικέλ Μπρίτζες, ο οποίος έχει το length, το athleticism και τα πλάγια βήματα για να μαρκάρει οπουδήποτε στο παρκέ, ενώ ταυτόχρονα είναι και καταπληκτικός σουτέρ τριών πόντων. Είναι προφανές ότι θα πρέπει να βελτιωθεί με τη μπάλα στα χέρια για να πάει το παιχνίδι του στο επόμενο επίπεδο, όμως είναι ένας παίκτης που θα ταιριάξει δίπλα στον Πορζίνγκις και θα κάνει δύσκολη τη ζωή πολλών αντιπάλων όταν αμύνεται, μαζί με τον Φρανκ Νιλικινά. 




10. Philadelphia 76ers: Miles Bridges, SF/PF, Michigan State


Η Φιλαδέλφια σίγουρα δεν θα είναι απογοητευμένη με το τι έδειξαν τα μπαλάκια της Λοταρίας αλλά και ούτε εκστασιασμένη. Αν κρατήσει το pick της και δεν το δώσει (π.χ. για την ανταλλαγή για τον Kawhi Leonard που ακούγεται), θα κοιτάξει να προσθέσει τον παίκτη που θα δέσει με τον νεανικό κορμό της. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Μάιλς Μπρίτζες.

Στο επίπεδο του NBA, ο κόμπο φόργουορντ του Τομ Ίζο φαντάζει ως ένας ελβετικός σουγιάς στην θέση του Forward. Τα κάνει όλα και συμφέρει. Μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του και άλλους, να σουτάρει και να αμυνθεί αρκετές θέσεις. Τέτοιοι παίκτες στην Μεγάλη Λίγκα δύσκολα θεωρούνται παίκτες που αλλάζουν franchises αλλά ο Μπρίτζες θα είναι ένα πολύ χρήσιμο γρανάζι στο άρμα μάχης του Μπρετ Μπράουν.



11. Charlotte Hornets: Kevin Knox, SF/PF, Kentucky




Οι Χόρνετς χρειάζονται επειγόντως ταλέντο, όπου κι αν αυτό αγωνίζεται. Ιδίως στα φτερά όμως, η ομάδα του Μάικλ Τζόρνταν χρειάζεται ενίσχυση, καθώς οι Νικολά Μπατούμ και Κιντ-Γκίλχριστ σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μακροπρόθεσμες λύσεις.

Ο Κέβιν Νοξ τους δίνει ένα πολύ καλό project πάνω στο οποίο μπορούν να βγάλουν έναν πραγματικά εξαιρετικό παίκτη. Τα physical tools και το versatility του φόργουοντ από το Κεντάκι, δε μπορούν παρά να εντυπωσιάζουν, όμως ο δρόμος προς την μπασκετική του ωρίμανση αναμένεται μακρύς.




12. Los Angeles Clippers: Collin Sexton, PG/SG, Alabama



Οι Κλίππερς παρόλο που ανταλλάξανε τον Μπλέϊκ Γκρίφιν, μήνες μετά την υπογραφή ενός πλούσιου 5ετές συμβολαίου, θέλουν να βρεθούν ξανά στην κορυφή της Δύσης, συνδυάζοντας μια πολύ καλή νεανική μαγιά και χρηματική ευελιξία ενόψει της free agency το 2019.

Ομολογώ πως ο  Σέξτον είναι η φετινή μου μπασκετική καψούρα. Ο παίκτης της 'Μπάμα είναι ένα σκυλί του πολέμου, έτοιμος να πεθάνει κάθε φορά στο παρκέ. Βέβαια, το underground μπάσκετ του δεν ταιριάζει σε μια γκλαμουράτη πόλη όπως το Λος Άντζελες αλλά σίγουρα θα τον λατρέψει ο defensive minded Ντοκ Ρίβερς. Δεν είναι ακόμα πλέιμεικερ (ενεργεί πιο πολύ ως scoring guard σε μία εποχή που απαιτεί 2 και 3 πλέϊ μέικερς στο παρκέ) και είναι αυτό που ρίχνει την αξία του ως παίκτη στην Μεγάλη Λίγκα.



13. Los Angeles Clippers: Robert Williams, C, Texas A&M 



Άλλο ένα lottery pick για τους Κλίπερς, οι οποίοι θέλουν να δουλέψουν πάνω σε νεαρούς παίκτες, παραμένοντας ταυτόχρονα ανταγωνιστικοί στη Δύση. Το μέλλον του ΝτιΆντρε Τζόρνταν στο Λος Άντζελες είναι παραπάνω από αμφίβολο, γι' αυτό και η επιλογή ενός σύγχρονου σέντερ σαν τον Ρόμπερτ Γουίλιαμς βγάζει νόημα.

Ο ψηλός του Texas A&M, είναι ο κλασικός lob catcher/rim protector, που βγάζει το ψωμί του παίζοντας άμυνα και μαζεύοντας ριμπάουντ. Λογικά θα έχει μια πολύ καλή καριέρα έτσι όπως είναι διαμορφωμένο πλέον το ΝΒΑ. 




14. Denver Nuggets: Shai Gilgeous - Alexander, PG, Kentucky



Σεζόν με αρνητικό πρόσημο για τους Νάγκετς οι οποίοι έχασαν την post-season στο νήμα και φέτος, παρά το ότι κέρδισαν 6 παραπάνω παιχνίδια. Σε αυτό το σημείο του Draft ως GM πρέπει να βρεις τον καλύτερο παίκτη διαθέσιμο και δύσκολα να κοιτάξεις να καλύψεις τα team needs. Βέβαια, για καλή τύχη της ομάδας του Ντένβερ, στην προκειμένη περίπτωση, ενδέχεται να συνδυαστεί.

Ο φετινός ηγέτης του Κεντάκι (ο Νοξ που προορίζονταν γι αυτό, απέτυχε παταγωδώς) είναι ένα παιδί που θα δώσει στον defensive minded Μαΐκ Μαλόουν την περιφερειακή άμυνα που τόσο λείπει από την ομάδα του. Δεν θα γίνει ποτέ μεγάλος σουτέρ και στερείται στοιχειώδους αθλητικότητας, όμως η ανεπτυγμένη αίσθηση της πάσας που έχει θα τον καταστήσει ιδανικό PG για να αποτελέσει έναν εναλλακτικό πυλώνα δημιουργίας δίπλα στους Μιλσάπ και Γιόκιτς.
Posted on by John Constantine | No comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου