Η μυρωδιά πλανάται στον αέρα και είμαι σίγουρος πως κάποιοι σιγοτραγουδάμε το "I feel Devotion". Το jump-ball της Ευρωλίγκας πλησιάζει. Εκατοντάδες χιλιάδες ζευγάρια μάτια περιμένουν με αγωνία να δουν τι συγκινήσεις η κορυφαία διασυλλογική οργάνωση μπορεί να προσφέρει. Ο John Constantine σας καλοσωρίζει στο ανανεωμένο blog του Fifty Shades of Basketball και καταγράφει τα θετικά και τα αρνητικά καθενός από τους 16 μονομάχους που θα παρελάσουν από τα κορυφαία Ευρωπαϊκά παρκέ τους υπόλοιπους 8 μήνες.
Καλησπέρα σε όλους,
Βλέπετε καινούριο φόντο από πίσω. Το άσπρο φόντο έφυγε και την θέση του πήρε ένας μαυροπίνακας για να θυμίζει πως είμαστε σε τάξη (έχω που έχω την καυ... επιθυμία να γίνω καθηγητής, τώρα με τον μαυροπίνακα ήρθε και έδεσε). Άρχισαν τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα πάντα όλα. Καλή σχολική, ακαδημαϊκή και προπαντώς... μπασκετική χρονιά. Ας μην χρονοτριβούμε άλλο και ας ξεκινήσουμε με την πρώτη ανάρτηση ενόψει της νέας σεζόν. Δεν είναι Power Rankings ή κάτι τέτοιο αλλά μια γρήγορη ανάλυση αξιολογώντας τα θετικά και τα αρνητικά κάθε συνόλου που θα δούμε φέτος στην Ευρωλίγκα. Οι 16 μονομάχοι έχουν επιλεγεί με βάση την αλφαβητική σειρά.
Anadolu Efes Instabul
Το σύνολο του κόουτς Περάσοβιτς ήταν έναν αγώνα μακριά από το Final 4 της Ευρωλίγκας παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στην σειρά με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 1-2 έχοντας και το 4ο παιχνίδι στην έδρα της. Όμως η Εφές σούταρε με το απογοητευτικό 25.5 % στο μακρινό σουτ (στην regular season είχε 34.8%) και δικαίως αποκλείστηκε. Ο Κρόατης κόουτς προσπάθησε να διορθώσει αυτήν την αδυναμία βάζοντας περισσότερους σουτέρ (Σιμόν, ΜακΚόλουμ, Λέντο, Μότουμ) γύρω από έναν παίκτη που θυμίζει πάρα πολύ τον Μάικ Τζέιμς (Τζος Άνταμς). Η νεα Εφές είναι πιο γρήγορη, πιο αθλητική, πιο σκληρή και με μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ. Όμως, η απώλεια παιδιών όπως ο Τσεντί Οσμάν και Φουρκάν Κορκμάζ έχουν αφήσει μόνο τους Μπαλμπάι και Μπατούρκ από εγχώριους παίκτες στενεύοντας τα περιθώρια ελιγμών.
Armani Olimpia Milano
Η Ολίμπια Μιλάνο θέλει να αφήσει πίσω της την τραγική περσινή χρονιά και να στοχεύσει σε ένα καλύτερο πλασάρισμα παίζοντας πιο όμορφο μπάσκετ. Αρχικά, βγήκε προς τα έξω πως οι Λομβαρδοί πάνε σε ένα γενικευμένο rebuilding επενδύοντας σε εγχώρια ταλέντα και under-valued παίκτες. Η απόκτηση των Εμπαγέ, Πάτρικ Γιάνγκ και Μάρκο Κουζίν έδειχνε αυτήν την πρόθεση των Ιταλών. Δεν ξέρω τι τους έπιασε στην μέση του καλοκαιριού και έκαναν απανωτά "μπαμ" με τις αποκτήσεις των Μπέρτανς, Θιόντορ και Γκάουντλοκ. Οι Βορειοιταλοί πλέον έχουν στόχο τα play-off της Ευρωλίγκας και ο Πιανιτζιάνι είναι γνωστή αλεπού σε τέτοιες καταστάσεις. Με την πρόσληψη του ξερογλυφόμουν περιμένοντας να δω μια ομάδα με έφεση στην σκληρή άμυνα αλά Μοντεπάσκι Σιένα αλλά δεν ξέρω αν αυτή η Μιλάνο έχει τους παίκτες για να το κάνουν.
Baskonia Vitoria Gasteiz
Παράξενη χρονιά για τους Βάσκους με πολλά ερωτηματικά. Τρίτος προπονητής σε τρίτη χρονιά και ίσως ο πιο unproven. Ο Πάμπλο Πριχιόνι ήταν σπουδαίος σαν παίκτης αλλά σαν προπονητής είναι ακόμα άβγαλτος. Ίσως ο Κεχερέτα ελπίζει πως θα βρει τον νέο Γιασικεβίτσιους στο πρόσωπο του Αργεντινού. Οι Γκρεΐντζερ και Ουέρτας είναι ποιοτικές προσθήκες με τον 3&D Γιάννις Τίμμα να είναι η κίνηση που ξεχωρίζει. Η ομάδα θα χρειαστεί χρόνο να δέσει καθώς δεν υπάρχει κορμός. Από πέρσι είναι μόνο οι Ντιοπ, Μπομπουά, Bοΐτμαν και Σενγκέλια. Άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι οι injury prone παίκτες της με ήδη Σενγκέλια, Μακρέι, Μπομπουά να είναι στα πιτς. Οτιδήποτε πάνω από την 8άδα θα είναι μια μικρή υπέρβαση φέτος.
Brose Baskets Bamberg
Aκόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τον Αντρέα Τρινκιέρι και την Ιταλική παροικία στην Γερμανία. Ο Κοζέρ πήγε στην Ρεάλ, ο Μέλλι στην Φενέρ, ο Στρέλνιεκς στον Ολυμπιακό, Μίλλερ και Τάις στο NBA. Η 8άδα απομακρύνεται αλλά κανείς δεν θα πει ότι θα πέσει αμαχητί η πρωταθλήτρια Γερμανίας. Ο Μίτροβιτς είναι πολύ καλός παίκτης και θέλει να κάνει το restart. Ομοίως οι Ντάνι Άκετ και Κούινσι Μίλλερ οι οποίοι προέρχονται από τραυματισμούς με τους Μπράις Τέιλορ και Ρίκι Χίκμαν να δίνουν εμπειρία. Ο Ιταλός κόουτς αναμένεται να δώσει περισσότερο χρόνο στον Πρωταθλητή Ευρώπης, Αλεξέι Νικόλιτς καθώς και στον διεθνή Μάοντο Λο. Η Μπάμπεργκ παραμένει ένα από τα αγαπημένα μου πρότζεκτ αλλά τα πράγματα θα είναι ζόρικα φέτος.
Crvena Zvezda
Περίεργη η φετινή χρονιά για τον Ερυθρό Αστέρα που αποδυναμώθηκε αισθητά σε σχέση με πέρσι. Πολλά τα στοιχήματα και με πουλέν της σελίδας στο ρόστερ (Στέφαν Γιάνκοβιτς και Ματίας Λεσόρτ) oι Σέρβοι θα παλέψουν και να είστε σίγουροι πως θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Από πέρσι έμειναν ο αρχηγός Λάζιτς, ο Mίλικο Μπιέλιτσα και ο Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς με τους υπόλοιπους να διασκορπίζονται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα σε αυτό το γενικό ξεπούλημα λόγω των οικονομικών δυσκολιών του συλλόγου. Θεωρητικά, είναι η πιο αδύναμη ομάδα της φετινής διοργάνωσης. Πρακτικά, έχουν δυνατή έδρα και την τεχνογνωσία να αποφύγουν τον πάτο της βαθμολογίας.
CSKA Moscow
Προσωπικά, είμαι ενθουσιασμένος με τις κινήσεις των Ρώσων. Ο κόουτς Ιτούδης πρόσθεσε αθλητικότητα (Κλαΐμπερν και Χάντερ) θέλοντας να κάνει πιο ευκίνητη την ομάδα του η οποία λόγω των βαριών κορμιών έμοιαζε ανά διαστήματα πιο αργή. Η έλευση του Τσάτσο στην θέση του Μίλος φέρνει μια ισορροπία στην περιφέρεια με τον Βέστερμαν να είναι ποιοτική ρεζέρβα έχοντας τον ρόλο του τρίτου γκαρντ. Μόνη μου ένσταση είναι η θέση του "4" καθώς πίσω από τον φιλότιμο Βοροντσέβιτς δεν υπάρχει κάποιος ποιοτικός παίκτης . Κακά τα ψέμματα ο Κριάπα έχει μεγαλώσει και ίσως χρειαζόνταν περισσότερο ένας φόργουορντ-σέντερ. Ο κανονισμός επιτρέπει 7 ξένους στο ρόστερ κάθε ομάδας της VTB League. Ενδεχομένως ο Έλληνας κόουτς να μπορούσε να χρησιμοποιήσει έναν επιπλέον ξένο για τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας αλλά δεν θα ήθελε να είναι αποδυναμωμένος στα εγχώρια παιχνίδια την ώρα που η Χίμκι μοιάζει πιο δυνατή από ποτέ.
FC Barcelona Basquet
Οι Καταλανοί θέλουν να αφήσουν πίσω το περσινό στραπάτσο και να επιστρέψουν στα Final 4, όπου έχουν να αγωνιστούν από την σεζόν 2013-14 όπου είχαν χάσει σε εκείνον τον εφιαλτικό ημιτελικό με 62-100 από την Ρεαλ Μαδρίτης. Ο κόουτς Μπαρτζώκας έφυγε -για μένα λανθασμένα- και ο κόουτς Σίτο Αλόνσο έρχεται να δώσει σπιρτάδα και ενέργεια στην ομάδα. Χάνγκα, Ερτέλ και Σεραφέν οι μεγάλες κινήσεις με τους Πρέσει, Μοερμάν, Οριόλα και Ρακίμ Σάντερς να δίνουν σκληράδα και ευελιξία στον Μαδριλένο Κόουτς. Η παραμονή του Τόμιτς με ξένισε πάρα πολύ και περίμενα την προσθήκη ενός πιο γρήγορου, αθλητικού παίκτη (ακούστηκε κάπως το όνομα του Ιλμάνε Ντιοπ αλλά η υπόθεση έμεινε στάσιμη), κάτι που ίσως είναι η μόνη χτυπητή αδυναμία του ρόστερ της. Η Μπαρτσελόνα έχει επιστρέψει και μένει να την δούμε δυνατή και στο παρκέ.
Fenerbache Dogus
Νέα χορηγία για την Φενέρμπαχτσε και παρά την απώλεια των βασικών μοχλών της δεν φαίνεται να έχει χάσει έδαφος σε σχέση με πέρσι. Ο Γκιουλέρ δίνει τεράστιο βάθος στον εγχώριο κορμό, οι Μέλλι και Ουαναμέικερ ξανασμίγουν και ανεβάζουν κατακόρυφα την δυναμική των Πρωταθλητών Ευρώπης ενώ ο Μάρκο Γκούντουριτς είναι ενδιαφέρον prospect. Μόνη μου αμφιβολία είναι ο Τζέισον Τόμπσον ο οποίος δύσκολα θα μπει στο καλούπι του Έκπε Ούντο. Ο απόφοιτος του Rider είναι περισσότερο 4-5 και πιο foul prone από τον Αμερικανό-Νιγηριανό. Ο Σέρβος mastermind θα επιδιώξει να κάνει το back 2 back που ποτέ δεν έχει καταφέρει ως τώρα στην καριέρα του. Γέμισε το ρόστερ του, μεγαλώνοντας τις επιλογές του αλλά η θέση "5" είναι ίσως η μεγαλύτερη αδυναμία των Πρωταθλητών Ευρώπης.
Khimki Moscow
Τα είπαμε και μέσω της σελίδας τις προάλλες. Η Χίμκι αποτελεί το φετινό underdog μου στην διοργάνωση. Η ομάδα θυμίζει πάρα πολύ την Λοκομοτίβ Κουμπάν και όταν ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει τα υλικά για να χτίσει μια ομάδα εκ θεμελίων μπορεί να παρουσιάσει μια πολύ καλή δουλειά. Ομάδα η οποία φωνάζει πως μπορεί να παίξει μπάσκετ που αρέσει στον κόουτς. Έχει δυνατό γηγενή κορμό (Μόνια, Σβέντ, Βιαλτσέβ και Ζουμπκόβ) και ενδεχομένως να κοιτάξει στα μάτια την ΤΣΣΚΑ. Η Κίμκι όμως είναι ένας παράξενος οργανισμός σε σχέση με την ομάδα του Κρασνοντάρ. Αν θυμάστε, απέλυσαν τον Ριμάντας Κουρτιναΐτις προ διετίας επειδή δεν ήταν μέσα στην 4άδα της VTB παρά το καλό μπάσκετ που έπαιζε η ομάδα. Αν αφήσουν τον κόουτς, η έτερη ομάδα της Μόσχας ίσως χτυπήσει και το F4 με μία ευνοϊκή διασταύρωση. Διαφορετικά, το όλο εγχείρημα μπορεί να καταρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.
Maccabi Tel Aviv
Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του μήτε τη γνώμην άλλαξε μήτε την κεφαλήν του. Κανείς δεν μπορεί να προσάψει πως η Μακάμπι δεν είχε ποιοτικούς παίκτες την τελευταία τριετία. Είχε και παραείχε, μπορεί κάποιος να πει. Το θέμα είναι πως θα καταφέρει να τους κάνει ομάδα με αρχές και στεγανά ο Νέβεν Σπάχια. Κάποιες από τις κινήσεις εντυπωσιάσαν θετικά (Ντεσόν Τόμας, Νόρις Κόουλ, Τζόν Ντι Μπαρτολομέο) άλλες πάλι αρνητικά (επιστροφή Τζέικ Κοέν, παραγκωνισμός Ντέβιν Σμιθ ωθόντας τον στην απόσυρση από την ενεργό δράση). Ο Σπάχια επιστρέφει στην Ευρώπη για να οδηγήσει την ομάδα του Λαού στην 8άδα. Υπάρχει ισορροπία στο ρόστερ και ίσως το καταφέρει όμως τα μεγάλα προβλήματα που καλείται να λύσει είναι: 1) πως η μπάλα θα περνάει από τα χέρια όλων των γκαρντ που έχει. Ρολ, Κέιν, Ντι Μπαρτολομέο, Κόουλ, Τζάκσον είναι παίκτες που ως γνωστόν θέλουν την μπάλα για να είναι αποτελεσματικοί και 2) Η φτωχή θέση "3" καθώς μόνο ο Μασούρ είναι φύσει small forward ενώ ο Ντεσόν Τόμας μάλλον θα θεωρείται μπαλαντέρ στα φόργουορντ.
Ολυμπιακός ΣΦ Πειραιά
Τα είπαμε και μέσω της σελίδας αλλά ας τα πούμε αναλυτικά και από εδώ. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να χαράξει νέα στρατηγική την νέα σεζόν δίνοντας περισσότερη επιθετική πνοή στο ρόστερ του. Ρόμπερτς και Στρέλνιεκς είναι δύο επιθετικοί παίκτες ενώ ο Κιμ Τιλι ήρθε να δώσει τις πολυπόθητες ανάσες πίσω από τον υπαρχηγό Γιώργο Πρίντεζη. Ο Χόλις Τόμπσον είναι σημαντικός 3&D παίκτης όμως δεν είναι Ματ Λοτζέσκι. Πρόταση μου ήταν οι Φιναλίστ της Ευρωλίγκας να προσέθεταν slashing στην περιφερειακή γραμμή για να πάρουν αυτούς τους έξτρα 6-8 πόντους + την φθορά σε φάουλ. Άλλο ένα μειονέκτημα του ρόστερ των Ερυθρολεύκων είναι η απουσία του αθλητικού undersized center που θα προσφέρει rim protection. Ο Μακλέιν δεν είναι τέτοιος παίκτης με το skill-set του να θυμίζει αρκετά τον Πρίντεζη. Η λογική υπαγορεύει πως θα βασιστεί πρωτίστως στον (ανανεωμένο) Νίκολα Μιλουτίνοβ και δευτερευόντως στον Κιμ Τίλι. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος πήρε ένα ρίσκο και ελπίζει να του βγει σε καλό.
Παναθηναϊκός Superfoods
Το φιλικό με την Χίμκι ήταν ένα καλό δείγμα να δούμε τις αδυναμίες των Πρασίνων αναφορικά με την frontline τους. Η γραμμή των ψηλών ίσως είναι η μοναδική χτυπητή αδυναμία του πράσινου ρόστερ που φέτος προσαρμόστηκε στα θέλω του Πασκουάλ. Με την επιστροφή Λεκαβίτσιους, ο Παναθηναϊκός θα βγάλει μεγάλο δημιουργικό βάρος από τα χέρια του Καλάθη και θα του δώσει αρκετές ανάσες μέσα στη σεζόν. Οι Νταμπλούχοι Ελλάδας όμως, δεν έχουν τον παίκτη που να βγάλει την ενέργεια και να καταθέσει την αθλητικότητα του στις θέσεις 4-5. Ο Γκιστ είναι καλός, χρυσός αλλά πλέον φαίνεται ένα κλικ πιο αργός. Τέλη Οκτωβρίου θα γίνει 31 χρονών και φαίνεται πως δεν είναι ο ίδιος παίκτης. Ίσως χρειάζονταν ένας πιο νεαρός combo forward από τον φιλότιμο Κένι Γκάμπριελ. Παράλληλα, οι 7 θέσεις ξένων κρίνονται υπερβολικές και δίνουν περιορισμένη ευελιξία σε περίπτωση τραυματισμών. Ο Παναθηναϊκός πάει να χτίσει ελληνικό κορμό για τα επόμενα χρόνια (Μήτογλου, Αντετοκούμπο, Παππάς, Καλάθης, Ογκάστ είναι μια καλή μαγιά για αρχή) πλαισιώνοντας τους με καλούς και χρήσιμους ξένους (Ντένμον, Λοτζέσκι, Ρίβερς) και αυτό με βρίσκει σύμφωνο.
Real Madrid Baloncesto
Δεν μου γεμίζει φέτος το μάτι η Ρεαλ Μαδρίτης. Οι Κυπελλούχοι Ισπανίας έμοιαζαν στην αρχή της off-season ως η ομάδα με τις λιγότερες απώλειες. Όμως οι κινήσεις ενίσχυσης της ομάδας από τον Πάμπλο Λάσο ήταν -επιτρέψτε μου την έκφραση- τραγικές. Για ακατανοήτο λόγο άφησε ελεύθερο τον Χάντερ και τον αντικατέστησε με τον Κούζμιτς. Όχι ότι ο Σέρβος διεθνής είναι άσχημος παίκτης αλλά όταν υπάρχει ο Αγιόν και ο κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος Φελίπε Ρέγιες, περίμενα κάποιον πιο αθλητικό παίκτη. Ο Κοζέρ είναι καλός combo guard για να αντικαταστήσει τον Ντρέιπερ αλλά κυρίως είναι "2". Ο Τσάσον Ράντλ που αποκτήθηκε αρχές Οκτώβρη είναι περισσότερο scoring guard και κάνει πολλά λάθη ως playmaker. Είναι ένα ερωτηματικό αν μπορεί να "τρέξει" την (απλή) επίθεση του κόουτς Λάσο ή θα μετακινηθεί στο "2" σε σχήματα με Ντόντσιτς και Καμπάτσο. Αλλόκοτη off-season για τους Κυπελλούχους Ισπανίας οι οποίοι ίσως περιμένουν κάποιο θαύμα για να βρεθούν στην τελική 4άδα, πόσο μάλλον στον μεγάλο Τελικό.
Unicaja Malaga
Ομολογώ πως δεν μου άρεσε ποτέ το μπάσκετ που έπαιζαν οι ομάδες του Ζοάν Πλάθα. Χαρακτηρίζονται από σκληράδα μεν αλλά από μία μετριότητα δε. Ξεκινάει πάντα δυναμικά αλλά γύρω τα Χριστούγεννα πέφτει σε έναν βαρύ λήθαργο από τον οποίο επί της ουσίας δεν ξυπνάει ποτέ. Δίχως κάποια κίνηση να ταράξει τα νερά της Ευρωλίγκας, οι Ανδαλουσιανοί θα κοιτάξουν να κόψουν βαθμούς από όσες πιο πολλές ομάδες μπορούν. Ο ΜακΚάλουμ και Μιλοσάβλιεβιτς ίσως είναι οι πιο "μεγάλες" κινήσεις με τον πρώτο να είχε ακουστεί και προς Ελλάδα μεριά. Ο Τζέιμς Ογκουστίν θα δώσει εμπειρία και ο Σερμαντίνι ύψος σε μια ταπεινή frontline που όμως δεν τρομάζει. Ζητούμενο για την Μάλαγα να αποφύγει την τελευταία θέση, κάτι που δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι μπορεί να τα καταφέρει.
Valencia Basket
Λίφτινγκ για τους Πρωταθλητές Ισπανίας που θέλουν να δείξουν ότι αξίζουν στο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Ο Τσους Βιντορέτα με το παράσημο του καλύτερου Ισπανού coach οδηγόντας την Τενερίφη στην 5η θέση της ACB και στην κατάκτηση του Champions League ανέλαβε τον πάγκο της ομάδας του Ισπανικού Νότου. Πρώτο δείγμα θετικό μιας και έφερε το σούπερ Καπ Ισπανίας στην Βαλένθια αλλά για την Ευρωλίγκα είναι unproven. Η ομάδα έχει έναν σταθερό κορμό γηγενών παικτών (Βίβες, Ράφα Μαρτίνεζ, Σαν Εμετέριο, Αλμπάλντε, Σάστρε) αλλά ελάχιστοι είναι για το επίπεδο της Ευρωλίγκας. Λογικά, ο Βιντορέτα (βοηθός του Σκαριόλο στην Εθνική Ισπανίας, εκτός των άλλων) θα πάει με το ροτείσον των 8-9 παικτών (Βίβες, Ντιό, Μαρτίνεζ, Γκριν, Σαν Εμετέριο, Σάστρε, Ντούμπλιεβιτς, Πλάις, Ουίλιαμς) και όσο αντέξουν. Δύσκολα θα χτυπήσει 8άδα, θα παλέψει για την 10άδα, να είστε σίγουροι.
Zalgiris Kaunas
Βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι η Ζαλγκίρις. Σαφώς πιο αθλητική και αναμένεται να παίξει καλύτερο μπάσκετ σε σχέση με πέρσι. Ο high flyer Ντι Μπόστ με τον Βασίλιε Μίτσιτς καλούνται να καλύψουν τα κενά των Βέστερμαν και Λεκαβίτσιους. Ο Άξελ Τουπάν θα δώσει βάθος στην θέση "3" μαζί με τον χρήσιμο Έντγκαρς Ουλανόβας. Στην γραμμή των ψηλών, ο Μπράντον Ντέιβις θεωρείται αναβάθμιση από τον Αουγκούστο Λίμα και ο Άαρον Ουαΐτ θα καλύψει το κενό των Χάρτενσταϊν και Μότουμ. Ο κόσμος θα είναι υποψιασμένος για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους όμως οι Λιθουανοί μπορούν να είναι στα περσινά στάνταρ, τερματίζοντας κάπου ανάμεσα στην 10η και 12η θέση. Περισσότεροι ξένοι αλλά πιο ποιοτικοί από τους Λιθουανούς που αποχώρησαν.
Η χρονιά αν μη τι άλλο φαίνεται πιο εντυπωσιακή με τις ομάδες να έχουν γεμίσει τα ρόστερ τους. Παίκτες και προπονητές είναι έτοιμοι για μια δύσκολη σεζόν. Καλή σεζόν να έχουμε και ας ευχαριστηθούμε το μπάσκετ.
Υ.Γ 1: Όσο στήριξα τον Καλάθη πέρσι, τόσο φέτος θα δεχτεί την κριτική μου. Η εικόνα που βγάζει προς τα έξω με τα συχνά νυχτοπερπατήματα μόνο εικόνα αρχηγού δεν είναι. Η αφαίρεση του περιβραχονίου είναι για μένα σωστή και δικαιολογημένη. Ο αρχηγός πρέπει να εμπνέει την ομάδα όχι μόνο μέσα στο παρκέ αλλά και εκτός αυτού. Η διακοπή συμβολαίων για τους υπόλοιπους "ξενύχτηδες" είναι υπερβολική. Ένα ισχυρό χρηματικό πρόστιμο είναι προτιμότερο από το να διαλυθεί το κλίμα της ομάδας πολύ νωρίς μέσα στην σεζόν.
Υ.Γ 2: Θεωρώ μέγα λάθος την διεξαγωγή μικρού Τελικού στο Final 4 από την στιγμή που η 3η θέση δεν σημαίνει τίποτα. Οι περισσότερες ομάδες παίζουν με εγγυημένο συμβόλαιο και να υπάρχει μικρός τελικός είναι απλά για γέλια. Οι προπονητές δοκιμάζουν σχήματα, οι σταρ παίζουν ελάχιστα. Ενδεικτικά στον περσινό μικρό τελικό, από πλευράς ΤΣΣΚΑ ο Ντε Κολό έπαιξε 23 λεπτά, ο Τεόντοσιτς 13, ο Χάινς 25, ο Αντόνοβ 15 και ο Φριτζόν 24. Από την δε Ρεαλ, ο Γιούι και ο Ντόντσιτς 22, ο Ράντολφ 13, ο Νοσιόνι 12, ο Ντρέιπερ 8, ο Κάρολ 14. Όχι κάτι άλλο, να ρισκάρουν οι προπονητές να τραυματιστεί κάποιος παίκτης και μετά τρεχαγυρευόπουλος. Πέρα από το ότι η ατμόσφαιρα θυμίζει φιλικό παιχνίδι. Να πω ρε διάολε ότι έχει κάποια χρησιμότητα η τρίτη θέση να πω εντάξει. Αλλά τώρα; Αν μου βρει κάποιος έναν σοβαρό λόγο που αξίζει να υπάρχει μικρός τελικός, θα τον παραδεχτώ. Εγώ θα αντιπρότεινα είτε έναν μονό τελικό σε κάποια ουδέτερη έδρα με κατάργηση των F4 και την εισαγωγή μιας best of 5 σειράς στους Ημιτελικούς είτε απομάκρυνση του μικρού Τελικού από το πρόγραμμα των Final 4. Όχι ότι θα ακουστεί η άποψη μου αλλά την λέω για να την μοιραστώ μαζί σας.
Υ.Γ 3: Επειδή γνωρίζω πολύ καλά πως είναι να χάνεις τον πατέρα σου (έχασα τον δικό μου τον Δεκέμβρη), θέλω να ευχηθώ συλληπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούμπο. Ελπίζω το μπάσκετ να αποτελέσει διέξοδο γι αυτά τα παιδιά όπως αποτέλεσε και για μένα. Ξέρω ότι η ευχή μου δύσκολα θα φτάσει στα αυτιά τους αλλά ένιωθα την ανάγκη να εξωτερικεύσω αυτήν την σκέψη μου.
Υ.Γ 4: Η σελίδα ξεκινάει το δικό της EuroLeague Fantasy Challenge. Μπείτε στην λίγκα του Fifty Shades of Basketball τώρα με τον κωδικό ADVDEY4C
Υ.Γ 4: Η σελίδα ξεκινάει το δικό της EuroLeague Fantasy Challenge. Μπείτε στην λίγκα του Fifty Shades of Basketball τώρα με τον κωδικό ADVDEY4C
ntaxei sigura ine psixoplakwtiko na paizeis mikro teliko kai kapws axreiasto afu den exei metallio opws sta fiba i olymbiakous alla anekathen vlepoume wraio theama stus mikrous telikous logw elleipsis agxous ine o o monos logos pou mporw na antiparataxw. Evgenios Tsangaris
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο "ωραίο θέαμα" είναι σχετικό για μένα. Πιστεύω πως όταν οι προπονητές βλέπουν τον μικρό Τελικό ως ένα φιλικό μέσα στην σεζόν είναι δεδομένο πως θα παίξουν δίχως άγχος αλλά ελάχιστοι τους παρακολουθούν είτε από κοντά είτε τηλεοπτικά.
Διαγραφή100 άτομα να ρωτήσεις αν θα προτιμήσουν να δουν τον μικρό Τελικό της Ευρωλίγκας ή μία άσχετη ταινία, είμαι σίγουρος πως οι 90 θα προτιμήσουν την ταινία.
Λάθος διατύπωση ή όχι; Είσαι απλά αντίθετος με τη διεξαγωγή του μικρού τελικού στα φ4; Όχι όμως εναντίον της διεξαγωγής των φ4
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι απλά εναντίον του μικρού τελικού, όχι του F4. Δηλαδή μπορεί να υπάρξει αντίστοιχο μοντέλο με το NCAA όπου ναι μεν υπάρχει ο θεσμός F4 αλλά είναι δύο ημιτελικοί και ένας τελικός αλλά όχι μικρός τελικός
Διαγραφήαρχηγε καταρχην συλληπητηρια για τον πατερα σου.Επιπλεον , θελω να ρωτησω αν εχεις ιδεα απο μπατζετ(περα απο τσσκα).
ΑπάντησηΔιαγραφήΜην νομίζεις, όχι πολλά. Ότι διαβάζω από εδώ και από εκεί σε sites, blogs και portals. Δηλαδή από όσα γνωρίζω, ο Ερυθρός Αστέρας έχει γύρω στα 4 εκατομμύρια, η Μπάμπεργκ και η Ζαλγκίρις στα 5.5 με 6 εκατομμύρια, οι δύο ελληνικές και η Μπασκόνια κυμαίνονται στα 8 με 9 εκατομμύρια, η Χίμκι στα 15 εκατομμύρια και η Φενέρμπαχτσε στα 35 εκατομμύρια. Κάποια, βγαίνουν εύκολα προς τα έξω, άλλα δεν βγαίνουν καθόλου και πρέπει να τα υπολογίσεις κατά προσέγγιση υπολογίζοντας τους δείκτες της αγοράς.
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ για τα συλλυπητήρια, αν και καθυστερημένα. Χαχ...